Ябълките са любимците на диетолозите, но на вас може вече да са ви омръзнали – сладки, кисели, червени, зелени...

Ако случаят е като описания, то специалистите съветват да замените ябълката с не кой да е друг плод, а с круша.

Този плод има различни разновидности и като ябълките съдържа високи нива на пектин, които се свързва с водата в организма и ограничава мазнините, които абсорбира организмът.

Крушите са богати на фибри, което е полезно за нивата на холестерола и теглото, твърдят от health.bg. Съдържат витамини А, С, К, В2, В3, В6, фолиева киселина. Имат още добри нива калций, магнезий, калий, мед и манган.

Крушите съдържат също и бор, който телата ни използват, за да запазят калция. Този плод се оказва полезен и за предотвратяване на остеопороза.