Гледаш как светът минава покрай теб, движи се и сякаш всички други водят по-смислен и пълноценен живот от теб. Не знаеш какво ти се прави, а и да знаеш все отлагаш „правенето му“. Не оценяваш любовта, както преди. Страх те е да не сбъркаш с постъпка или думи. Не се харесваш. Притесняваш се за всичко или пък не ти пука от нищо...

Попаднала си в мъртвата точка на застоя, от която е добре да избягаш възможно най-скоро.

Ето и някои признаци, които с всичка сила ти крещят, че трябва да направиш нещо по въпроса със себе си и живота си.

Животът е промяна и непрекъснато движение. Да изостанеш от това темпо, е избор. Не шанс, а избор, който определя съдбата ти.

Не поемаш отговорност за обстоятелствата, в които си

Твърде много хора обвиняват лошата съдба или лошия късмет за положението, в което се намират и грешките, допуснати по-рано. По-малко признават, че ситуацията им е директно следствие от изборите, които са направили.

Предала си се пред страховете си

Помни, че да им позволяваш да управляват живота ти е тревожно и не е необходимо.

Продължаваш да игнорираш вътрешния си глас

Потискаш това, което естествено те зове. Не се чувстваш истински жива. Не вървиш по собствения си път, а изпълняваш очакванията на другите.

Привикнала си с негативното

Не това, което гледаш е от значение, а това, което виждаш. Ако не контролираш гледната си точка, тя ще контролира теб. Лошите чувства са като плевелите. Ако не ги премахнеш от корен, ще продължат да растат. Затова поеми контрола над съдбата си. Повярвай в себе си. Игнорирай тези, които те обезкуражават. Избягвай негативни хора, места, неща и навици.

Не оценяваш това, което имаш

Може да нямаш всичко, което искаш в момента, но имаш всичко необходимо, за да продължиш напред. Животът не е справедлив и не е съвършен, но със сигурност е хубав.

Тревожиш се за време, което вече не съществува

Човек не може да подобри състоянието си днес, ако живее в миналото. Има причина някои неща в живота да се случват или да не се случват. Понякога загубите остават недооценени. Жертвите неразбрани. Но те са цената за други хубави неща, които предстоят или които е трябвало да запазиш в живота си. Просто продължи пътуването си, фокусирай се в настоящето, давай най-доброто от себе си и се довери на процеса.

Продължаваш да търсиш щастие извън себе си

Просвещението не е натрупването на познания. То е пълното осъзнаване на това кой си в момента. Ти, отвътре, си генератор на щастие и позитивизъм.

Все още се оглеждаш за пряк път

Някой ден ще се обърнеш назад и ще осъзнаеш, че всичко, което си постигнали, първоначално е било голямо предизвикателство. И така трябва да бъде, защото големите трудности често подготвят обикновените хора за необикновени успехи. Всяка битка се появява с причина. За да даде опит или урок.

И... Няма пряк път за там, където си струва да стигнеш!

Имаш нужда да се освободиш от спомена и да поемеш напред

Има някои неща в живота, които така и не успяваме да преодолеем напълно. Най-доброто, което тогава можем да сторим, е да се отърсим от тях бавно. Всичко е наред. Битката си струва. Все още има много красота, която трябва да се види по пътя напред.