Продукти:

500 г филе от сьомга
пресен лук
1 скилидка чесън
кората на 1 лимон
75 г галета
25 г масло
магданоз
зехтин, сол, черен пипер

За сос "Тартар":

1 жълтък
2 ч. л. бял винен оцет
2 ч. л. горчица
по 2 ч. л. зелени маслини без костилка
кисели краставички и каперси
пресен лук, магданоз, зехтин, сол

Начин на приготвяне:

Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер. Слагаме я в тавичка намазана с масло. В купичка смесваме галета, кора от лимон, ситно нарязан чесън, магданоз, пресен лук и масло. Разбъркваме и слагаме сместа върху рибата. Печем във фурната.

Сос "Тартар": В купа отделяме жълтъка, добавяме сол, оцет, горчица и зехтин. Ситно нарязани кисели краставички, маслини, каперси, магданоз и пресен лук.

Нарязваме рибата и я сервираме със сос "Тартар".