Необходими продукти:
250 г нахут
1 малка консерва грах
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 стрък праз или 1 средна глава лук
1 ½ л зеленчуков бульон
½ връзка пресен магданоз
1 с.л. оцет
6-7 с.л. олио
сол, черен и червен пипер на вкус
Четете още: Грахова супа с хрупкав бекон
Начин на приготвяне:
1. Накиснете нахута от предната вечер във вода.
2. Загрейте мазнината и запържете леко нарязаните чушки и праза (или лука). Като омекнат добавете граха, зеленчуковия бульон и изцедения нахут.
3. Намалете огъня и оставете да къкри до омекване на нахута.
4. Към края на варенето прибавете оцета, солта, черния и червения пипер.
5. Като свалите от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз.
Четете още: Идеална за студено време: Морковена супичка