Честита ви есен! И понеже е традиция през есента всяка една рецепта да включва тиква, ние ви предлагаме едни чудесни домашни бисквитки с тиква.
Добрата новина е, че са нискокалорични и подходящи за всички вас, които внимавате как се храните, биете отбой на храните с висок гликемичен индекс, имате диабет или спазвате палео диета. На практика, можете да ги хапвате в неограничени количества.
Бисквитките са сочни, сладки и имат вкуса на тиквен пай, без да носят онези калории в екстра, които вървят заедно с него. Предложете ги и на децата -ще се бият за тях, гарантирано!
Необходими продукти:
1 чаена чаша бадемово масло (от магазини за здравословни храни и био магазини)
1 чаена чаша бадемово брашно (можете да си го направите сами в кухненския робот)
3/4 чаена чаша пюре от тиква (сварена и пасирана тиква)
1 яйце
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
5 чаени лъжички подсладени кокосово стърготини) + още малко за поръсване
1 чаена лъжичка ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
Смесете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре, докато се смесят напълно. Трябва да получите лепкаво тесто.
Покрийте дъното на тавата за печене с хартия за печене и подредете оформените кръгли бисквитки.
Четете още: Ммм-медени бисквитки
Четете още: Бисквитки с бадеми
Сплескайте внимателно всяка бисквитка с помощта на лъжица или с дъното на чаша.
Поръсете малко кокосови стърготини върху бисквитките.
Печете ги за около 15 минути, докато краищата им не добият златист загар.
Насладете им се!
Източник: purvite7.bg