Как да поддържате кожата си хубава и свежа през есенните месеци?
Предлагаме ви няколко рецепти за маски, които можете да си направите сами вкъщи от сезонни плодове и зеленчуци.
Маска от моркови
Четете още: Помагат ли морковите да се вижда в тъмното?
Идеална е за суха кожа. Настържете два пресни моркова със среден размер. Добавете две супени лъжици нишесте и един яйчен жълтък. Нанесете сместа на лицето и след 10-15 минути измийте с топла вода. Тази маска подхранва и освежава кожата, а при това поддържа и тена.
Маска от домати
Четете още: Почистващи маски за лице с домат
Смачкайте на пюре един обелен домат и го смесете с 1 супена лъжица картофено нишесте и 1 супена лъжица зехтин. Нанесете маската на лицето. След 10-15 минути измийте първо с топла, а после с хладка вода. Тази маска има избелващ ефект и стяга порите.
Маска от тиква
Четете още: Супа от тиква с канела и билки
Маската от тиква е много полезна за застаряваща кожа. Обелете и настържете тиква, докато не получите 3 супени лъжици настъргана маса. Добавете 2 супени лъжици нишесте и разбъркайте. Нанесете маската на лицето и измийте след 10-15 минути с леко подкиселена вода. Можете да ползвате всякакви видове тиква.
Маска от ябълки
Обелете малка ябълка, изчистете семките и я настържете на ситно ренде. Добавете 1-2 чаени лъжици зехтин и разбъркайте. Ако кожата ви е склонна към омазняване, добавете и 1 яйчен белтък. Нанесете маската на лицето и след 15-20 минути измийте с топла вода. Тази маска е идеална за нормална кожа.