Необходими продукти:
4 яйца
3 г ванилия
500 г крема сирене
1 ч.ч. тиква сварена и направена на пюре
0,5 ч.ч. пудра захар
0,5 ч.л. канела
160 г обикновени бисквити
80 г масло - меко, на стайна температура
Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите с кухненски робот, или блендер.
Към смлените бисквити добавяме канелата и омекналото масло и ги омесваме с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяме равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвим чийзкейка, като притискаме с ръце. (Най-добре е да ползваме тава с падащи стени).
Четете още: Тиквен хляб с розмарин
Разбиваме крема сиренето, след това добавяме пудрата захар и отново разбиваме. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяме яйцата, и накрая и ванилията.
Към към тази смес добавяме пюрето от тиква и разбъркваме, внимателно с дървена лъжица. Изсипваме сместа върху бисквитения блат.
Печем в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 80-90 минути.
След като изпечем чийзкейка, не го вадим веднага от фурната, а го оставяме на полуотворена врата и след като поизстине го изваждаме.
По желание, преди сервиране може да гарнираме с малко маскарпоне.
Източник: kulinaria.bg