Автор
Woman.bg

Жените слагат край на връзката по-бързо от мъжете

Оказва се, че дамите са много по-решителни от мъжете, когато става дума за прекратяване на връзката с партньора, установи британско проучване.

Представителките на нежния пол размишляват не повече от 6 дни преди да минат в отбора на необвързаните, докато на господата им е нужен месец, за да свикнат с мисълта, че са соло.

Според проучването, мъжете прекарват една трета от времето, чудейки се как да сложат край на романса си, а след това идва 10-дневният период, в който събират идеи и кураж по какъв начин да съобщят новината на половинката си. За сметка на това дамите много често са склонни на прибързани решения и на прекратяване на взаимоотношенията с мъжа до тях по бързата процедура. Повечето жени дори се осланят на твърдението, че животът е прекалено кратък, за да го прекарват с неправилните хора.

Четете още: Facebook знае колко дълго ще продължи връзката ви

Изследването се основава на анкета, попълнена от 500 неженени двойки, някои от които са заедно от дълго време, а други съвсем от скоро. На влюбените е зададен въпросът как биха реагирали, ако отношенията помежду им се влошат или някой от двамата вече не изпитва същите чувства, пише БГНЕС.

"Като цяло мъжете са по-малко активни в една връзка и биха проточвали края на романса си колкото се може по-дълго, такава е природата им. Те нямат нужната смелост да се изправят пред половинките си и да сложат край на връзката си", коментира Мунир Бело, който провел изследването.

"Разбира се, винаги можем да приемем, че господата не са обикновени страхливци, а просто непоправими романтици, които искат да останат с жената до тях до края на живота си", добавя с усмивка Бело.

Четете още: Историята на най-древната професия - Част 2