Стягащото бельо е най-добрият приятел на много жени и неизменна част от гардероба на холивудските звезди. Но експертите предупреждават, че стягащото бельо може да донесе повече вреда, отколкото полза. Те твърдят, че хората, които го носят, смазват своите органи.

Гастроентерологът д-р Джон Кюмерле, от Уневерситета на Вирджиния, и хиропракторът д-р Карен Ериксън от Ню Йорк, заявиха пред The Huffington Post, че стягащото бельо може да предизвика киселинен рефлукс и киселини в стомаха, както и инконтиненция и инфекции.

Четете още: Съвършена фигура с оформящо бельо

Д-р Кюмерле каза, че този вид бельо притиска стомаха, тънките черва и дебелото черво, което може да доведе до киселинен рефлукс и киселини в стомаха. Д-р Ериксон добави, че то също се отразява на храносмилателния тракт, което означава, че червата с трудност прекарват храната през храносмилателната система. Това, казва тя, може да предизвика болки в стомаха, подуване на корема и газове.

Това не е първият път, когато лекарите предупреждават за опасностите от носенето на такова бельо. Твърди се, че то увеличава натиска върху стомаха, което води до киселина в хранопровода, които биха могли, с течение на времето, да увеличат риска от язви и дори рак на хранопровода. Експертите също така казват, че стягащото бельо пречи на диафрагмата, което може да доведе до хипервентилация и пристъпи на паника.

Четете още: Сексуалният темперамент според бельото

Според тях, то също така води до скованост и изтръпване в краката, бактериални инфекции, разширени вени и подути глезени. Те съветват хората да не носят стягащо бельо всеки ден или в продължение на дълги периоди от време.

Източник: drehi.bg