Днес ще ви предложим една рецепта за свежа пролетна салата с ягоди, рукола и ядки, която ще ви зареди с енергия и витамини.

Необходими продукти:

200 гр. пресни ягоди
2 шепи рукола
50 гр. орехови ядки
25 гр. филирани бадеми
2 лъжи мед
зехтин
балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Измийте руколата и я разпределете в една голяма чиния. Измийте и нарежете ягодите на парченца и ги разпръснете върху руколата.

Начупете ядките и ги запечете за 2-3 минути в тиган и ги поръсете върху руколата заедно с бадемите.

Смесете двете лъжици мед с оцета и после прибавете малко зехтин. Полейте салатата с дресинга и добавете малко сол.

Четете още: Лек, здравословен и вкусен веган обяд