Неободхими продукти:
* 110 гр. пудра захар;
* 40 гр. брашно;
* ¼ чаена лъжичка сол;
* 1 пакетче ванилия;
* 3 яйца;
* 90 гр. краве масло (стайна температура);
* настъргана кора от два лимона;
* 60 мл. лимонов сок;
* 150 мл. мляко.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Намажете с масло и поръсете с пудра захар формички/купички за печене. В купа смесете пудра захарта с кората от лимон и разтрийте сместа с ръце. Така кората ще отдели ефирните си масла и ще насити захарта с аромат. Пресейте брашното и солта и ги добавете към захарта и лимонената кора.
Разбийте с миксер яйчените жълтъци, маслото, лимоновия сок и млякото до постигането на еднородна смес. Намалете скоростта на миксера до минимум и бавно добавете останалите съставки.
Разбъркайте до постигането на еднородна смес (трябва да получите доста течно тесто). В отделна купа разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги смесете с лопатка с тестото.
Разпределете смета по формите за печене (тестото няма да увеличи силно обема си при печене). Подредете ги в дълбока тава и я напълнете с гореща вода до една трета или максимум до средата на купичките.
Печете пудинга около 35-40 минути до получаването на златисто-кафява коричка. Оставете го да изстине малко, след което внимателно обърнете формите върху чиниите, в които ще сервирате.
При желание можете да сервирате пудинга направо в купичките, в които сте го пекли. Украсете според вкуса си с горски плодове, резени лимон или листа прясна мента.
снимки: mondaydelights.ru
Четете още: Тайната на перфектното тесто за пица