Този десерт е нещо средно между торта и пай. Предлагаме ви следната рецепта, която се прави бързо, лесно и ще ви омагьоса.
Необходими продукти:
1 чаша брашно
100 грама меко масло
100 грама фино смлени орехи
1 чаша захар
3 яйца
1 купичка праскови от компот
100 милилитра прясно мляко
1 заквасена сметана
Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното и половината от орехите и захарта. След това се прибавят постепенно маслото и 1 от яйцата, като се меси добре, за да не стане тестото на бучки.
Сместа се остава за половин час в хладилника, за да стегне. През това време се отделят прасковите от ципата, а към тях се прибавят останалите 2 яйца, цялата захар и орехите, а накрая и млякото.
Разбива се добре до получаването на хомогенна смес. След това тестото се разточва в тава, като се покриват и дъното, и стените. В средата се изсипва прасковената смес.
Пече се в предварително загрята, но умерена фурна за около 30 минути.
След като изстине, се покрива отгоре със сметана и се остава в хладилника поне за половин час.
Отгоре може да украсите с други плодове или просто да го оставите както си е.
Източник: dartsnews.bg