Автор
Woman.bg

Етапите, през които всяка връзка минава – II-ра част

Продължение на част I

Когато отношенията ни с партньора са в криза, винаги си мислим, че това е краят на нашата връзка, както и не смятаме себе си за достатъчно силни да се справим със ситуацията
.

Истината обаче е, че една връзка има своите фази, които следват една след друга и които са нещо естествено и дори благоприятно. Kогато всичко ни изглежда отчайващо, има решение на всеки проблем, стига да анализираме добре и да знаем вътре в себе си, че всичко ще отмине и ще ни доведе до последната фаза на нашата връзка, а именно истинската любов.

С тази статия ще приключим поредицата, разнищваща докрай отношенията между мъжа и жената в една връзка и ще отразим периодите, през които те минават.

5 сладки неща, с които да го изненадаш този уикенд

Компромисният период
Ако вече сте минали предишната фаза, през тази ще ви бъде много по-лесно, въпреки че пак ще има въпроси, които ще тормозят и двама ви, но те ще са маловажни. Това е фазата, в която можете да погледнете обективно на нещата и да си избирате битките внимателно. През компромисния период двойките най-често се сгодяват, или излизат да живеят заедно на квартира.
Запомни, че ако нямаш волята да промениш нещо в себе си, никога няма да стигнеш до тази фаза с твоя човек. В много случаи двамата души заживяват заедно, но после нещата се разпадат, защото не са научени да споделят и да правят компромиси. Ако между вас има недоизказани неща и усещаш напрежение, намери сигурни начини как да се справиш с това сама, като добри варианти са йога, медитация, или някакъв вид спорт.

Съмненията

Това се случва няколко дни след като сключите брак, но за по-млади хора, които живеят на бързи обороти и не са особено търпеливи, може да се случи и по-рано. Когато загубиш вълнуващата част от връзката си и дори се уловиш, че мислиш за други хора, това може да породи съмнения у теб дали си направила правилното решение с този избраник на сърцето си.
Нещото, което можеш да направиш, е да се опиташ да засилиш страстта и да запалиш огъня на любовта отново. Можеш да разнообразиш сексуалния ви живот, да излизате по-често само двамата, или да мислите романтични екскурзии заедно. Можеш да бъдеш креативна в мисленето и да стигнеш сама до правилното решение на проблемите ви.

Най-лошите гаджета от света на киното и телевизията

Фазата на истинската любов
Достигането до тази фаза се случва обикновено на около петата годишнина от сватбата ви. Ще ти бъде толкова приятно в неговата компания, че е възможно да се върнеш на първа фаза и да се почувстваш на седмото небе. Вече ще си се научила да приемаш недостатъците му, което ще те освободи от мислене за лошите страни от вашата връзка.
Ако и двамата полагате нужните усилия, връзката ви неизбежно ще стигне до тази фаза. Ще бъдете в плен на доказаните си чувства на грижа и взаимност, което пък е рецептата за вечна и истинска любов.