В тази рецепта за така любимата на всички бисквитена торта ще заместим маслените кремове и нишестета с най-обикновено и вкусно цедено кисело мляко.
Резултатът на и на вкус, и на вид е просто превъзходен.
Необходими продукти:
3 пакета обикновени бисквити
1 кофичка цедено кисело мляко + 3 с.л. обикновено
1 опаковка течна сметана /250 мл./
1 и ½ ч.ч. пудра захар
прясно мляко за напояване на бисквитите
*по желание - сушени или пресни плодове, ядки, шоколадови и кокосови стърготини и пр.
Начин на приготвяне:
В купа разбийте киселото мляко с 1 чаена лъжичка пудрата захар.
С другата ½ чаена лъжица пудра захар разбийте течната сметана до получаване на пухкав крем.
Смесете двете млечни смеси и разбърквайте до получаване на крем.
Започнете да редите тортата по обичайния начин – ред натопени в прясно мляко бисквити, ред крем от мляко и така до свършване на продуктите. Завършете със слий крем, който украсете по желание.
Нека тортата престои в хладилник 4 часа, за да стегне добре.