В тази рецепта за така любимата на всички бисквитена торта ще заместим маслените кремове и нишестета с най-обикновено и вкусно цедено кисело мляко.

Резултатът на и на вкус, и на вид е просто превъзходен.

Необходими продукти:

3 пакета обикновени бисквити
1 кофичка цедено кисело мляко + 3 с.л. обикновено
1 опаковка течна сметана /250 мл./
1 и ½ ч.ч. пудра захар
прясно мляко за напояване на бисквитите
*по желание - сушени или пресни плодове, ядки, шоколадови и кокосови стърготини и пр.



Начин на приготвяне:

В купа разбийте киселото мляко с 1 чаена лъжичка пудрата захар.

С другата ½ чаена лъжица пудра захар разбийте течната сметана до получаване на пухкав крем.

Смесете двете млечни смеси и разбърквайте до получаване на крем.

Започнете да редите тортата по обичайния начин – ред натопени в прясно мляко бисквити, ред крем от мляко и така до свършване на продуктите. Завършете със слий крем, който украсете по желание.

Нека тортата престои в хладилник 4 часа, за да стегне добре.