Автор
Десислава Недева

Колин Фарел: „Аз съм голям стар романтик“

Колин Фарел, сексапилният актьор на Холивуд, когото познаваме от емблематични кино продукции като „Зов за завръщане“, „Александър“ и „Специален доклад“, днес празнува 41-я си рожден ден.

Роден на 31-и май 1976 г. В Ирландия, той е четвъртото дете в семейството. Баща му е професионален футболист и като малък Колин също се е занимавал със спорт. Сестра му, която се занимава с актьорско майсторство обаче го вдъхновява да следва друг житейски път от този на своя баща. Докато играе на сцената, Фарел бива забелязан от актьора Кевин Спейси, който е впечатлен от неговия талант. Така той прави първите си крачки в холивудски продукции, а ролята му на редник Роланд Боз във филма „Земя на тигри“ печели слава и признание.

През 2004 година актьорът изгрява в ролята на един от най-великите пълководци за всички времена Александър Македонски в едноименния филм на Оливър Стоун.

Извън сцената Фарел е известен с разгулния си начин на живот и множеството романтични връзки. През 2005 година дори започва съдебна битка с бившата си приятелка Никол Нарейн за изтичане на порно видеоклип с тяхно участие. Според списание People, Колин се лекува дълго от изтощение, присртастяване към алкохола и болкоуспокояващите.

Колин става баща за първи път през 2003 г. от тогавашната си приятелка Ким Борденейв. Техният син страда от рядко генетично заболяване синдром на Ангелман – невро-генетично заболяване, характеризиращо се с изоставане в умственото и физическо развитие. Фарел има и втори син от колежката си Алисия Бахледа, с която си партнира в драмата „Ондин“.

Последната продукция, в която може да се насладите на неговия чар и талант е британският фентъзи драматичен филм от 2016 г., създаден по едноименния роман от Дж. К. Роулинг „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

Четете още: Любовта е тайната на света


Нека си припомним и някои от най-емблематичните цитати, които Колин е споделял в публичното пространство:

„Аз имам възможност да опозная живота и да бъда на "гребена на вълната" - няколко пинта пиво, няколко крека, и ти си на небесата. Обаче, след всичко това следва меланхолия“.

„Нито една система не може да ме накара да направя компромис с това, в което вярвам...“

„Осъзнаването на това, че съм ирландец винаги е било част от мен и моята душа“.

„Аз никога не бързам защото не ми е и нужно. Но нямам и дългосрочни планове“.

„Холивуд ме привлича малко. Кълна се в Господ Бог. Разберете ме правилно, аз просто се забавлявам“.

„Аз съм голям стар романтик".