Героят на Брад Пит в "Боен клуб" казваше, че като деца са ни учели, че всички ще станем известни музиканти, актьори и звезди. Но няма да станем!". А защо пък не? Тук решихме да направим един своеобразен гид в света на известните.

В един момент ще се появят немалко известни личности от т.нар. роден хайлайф, с които ще трябва да комуникирате и които ще искат да ви познават и в библейския смисъл. Във всяка сфера си има такива хора - те ще ви помогнат, но всичко си има цена.

Предишният ви лайфстайл не отговаря на новия ви имидж. Сега вече просто няма как да влезете да си пазарувате плодове и зеленчуци от близкия маркет, както и е недопустимо да излезете с домашните си дрехи дори в квартала.

Ще се налага да ходите по светски партита с купища псевдозвезди, силиконови кукли и полуидиоти. Да се прегръщате с тях, да се целувате по бузите (без да се целувате по бузите), да си говорите на "муци", "шуши" и "мацо" и да си правите изкуствени комплименти за роклите и екстеншъните.

И като казахме "силикон" - да, налага се. Не е задължително, но е строго пожелателно. Истинският хайлайф у нас кълчи кълки на ритми в миксолидийски лад, така че трябва да влезете в този контекст визуално и вербално - като изразни средства и цялостно поведение.

Ще се пристрастите към 5-минутната си слава, а когато тя отмине, ще изпаднете в дълбока депресия.

По клубовете ще се ти предлагат пудра захар с всякакви боклуци вместо кока. Ще трябва да излизате от тоалетната понякога с малко пудра около носа и да се оглеждате за медии, които да ви снимат за скандал на следващия ден.

Ако наистина в някакъв момент станете сравнително известни, ще трябва да се чувате с родителите си по няколко пъти на ден, за да ги убеждавате, че: не употребявате наркотици, не сте тайно омъжени за дванайсет тъмнокожи братя, нямате влечения към садомазото, не сте правили 9 аборта през последните години, не участвате в оргии, нямате дете, което да пращате да проституира и т.н.

Ще трябва да приемате покани във фейсбук от непознати, защото след като сте известни, трябва да го докарате някак до лимита от 5000 "приятели", а останалите да ви "следват". Много е важно да имате в списъка си някакви известни музиканти, ТВ звезди, риалити нинджи и парти животни.

Интервютата за всякакви малки сайтчета и местни провинциални телевизии ще се превърнат в ежедневие за вас - щом сте известни, трябва да давате интервюта. После, разбира се, ги публикувате в профиите си в социалните мрежи, да броите лайкове, шерове и коментари. Така правят всички родни звезди, не се цепете от колектива!

Да, само кабелните телевизии ще проявяват интерес към вас.

В един момент дори на кабелните телевизии ще им омръзне.

Когато и от такива смешни медии спрат да ви искат интервюта, време е да пуснете "случайно" порно клипче с ваше участие (което, разбира се, да е идеално режисирано и само да изглежда като правено набързо). После го разпращате анонимно до медии, които знаете, че ще го публикуват със заглавие, започващо с "Шок!", "Скандал!", "Сензация!" и потривате доволно ръце от предстоящото си феноменално завръщане в новините.

N.B.: Разбира се, че се шегуваме. Никога не правете никое от изброените.

Четете още: Зад волана