"Какво се случва с бившите порноактриси и порноактьори?" Това е въпрос, който може и да витае някъде в пространството, но реално почти никой не го задава на глас. Ние обаче се зачудихме къде и как са сега някои от най-големите звезди в тази уж срамна индустрия. Представяме някои от най-влиятелните професионалисти, които са започнали кариерите си в т.нар. "филми за възрастни".

Джена Джеймисън

Нека го кажем така: Ако Майкъл Джексън беше Кралят на попа, Мадона - Кралицата на попа, а Елвис е Кралят на рока, то със сигурност Джена Джеймисън масово е определяна като Кралицата на порното. Официално Джена е участвала в 140 филма за възрастни както с мъже, така и с жени и е една от малкото порнозвезди, които наистина са си извоювали статут на ВИП персони. През последните десетина години тя и бившият ѝ съпруг ръководят своя собствена компания, която има приходи от по над 30 млн. долара годишно.

Тера Патрик

"Когато започнах кариерата си, правех милиони долари за някой друг. Днес имам собствена компания и правя милиони долари за себе си", признава Тера Патрик. Нейната Terravision се оценява на 30 млн. долара, въпреки че не продуцира повече от 15 филма на година - Тера казва, че държи на качеството, а не на количеството. Като актриса тя държи и рекорда за най-касов порнофилм в историята - "inTERActive" на компанията Hustler, продуцирана от самия Лари Флинт (ако не сте запознати с историята на създателя на списанието, гледайте "Народът срещу Лари Флинт" с Уди Харлсън и Кортни Лав, но ви предупреждаваме - доста е провокативен!).

Джеси Джейн

Джеси Джейн днес има състояние от над 8 млн. долара. Освен че се снима, тя има и собствена линия секс-играчки. Изявява се и като колумнист в австралийско списание, където отговаря на интимните въпроси на читателите.

Рон Джеръми

Ще продължим историята за Джена Джеймисън - ако тя е Кралицата на порното, то Рон Джеръми определено е Кралят на същата индустрия. Личното състояние на Джеръми се изчислява на 7 млн. долара. По неговото достойнство е създадена най-популярната линия вибратори.

Хилари Скот

След като получи няколко награди от така наречените порно Оскари, Хилари Скот набра популярност и още през 2007 г. (точно така - преди цели 10 години) подписа договор за рекордната за порното сума от 1 млн. долара със SexZ Pictures.

Хюстън