Автор
Антония Михайлова

Червенокоса, дръзка и фатална - Сюзън Сарандън на 77

Червенокоса, фатална и магнетична. Съчетание между женствена сдържаност и по детски смела и авантюристична душевност. Нейната звезда свети повече от пет десетилетия на холивудския небосклон и покорява сърцата на милиони кинофенове по света. 

Трудно е да се повярва, но е факт – днес една от най-талантливите и пленителни актриси на Америка - Сюзън Сарандън, става на 77!

Сюзън Сарандън
Сюзън Сарандън

Малката Сюзън Абигайл Томалин се ражда в Ню Йорк в семейството на телевизионен продуцент и певица в нощен клуб. Тя е и най-голямата в компанията от четирима братя и още четири сестри. Фамилията Сарандън актрисата получава от първия си съпруг – актьора Крис Сарандън, за когото е омъжена в периода 1967 – 1979 г.

Благодарение на силната си харизматична осанка и разкошната си червена грива актрисата се превръща в идол за редица продуценти и режисьори, много от които се влюбват в нея, а тя често им отвръща с взаимност. Животът ѝ е изпълнен с множество романтични връзки, емоционални крахове и разочарования.

Сред най-известните ѝ връзки са тези с рок легендата Дейвид Боуи, италианския режисьор Франко Амури, от когото има дъщеря – актрисата Ева Амури, родена на 15 март 1985 г., и 13 години по-младия от нея Тим Робинс (голямата любов на живота ѝ), от когото има двама сина (Джак Хенри, роден на 15 май 1989, и Майлс Гътри, роден на 4 май 1992 г.).

Сюзън Сарандън
Сюзън Сарандън

В киното Сарандън играе предимно роли на смутителка на обществения ред – от проститутка в бордеите на Ню Орлиънс до крадла и наркоманка... Списъкът с филмите, в които Сарандън е оставила своя звезден отпечатък и продължава да го прави, е много-много дълъг, а броят на филмите с нейни участия надхвърля 90.

В живота Сюзън е фатална и дръзка. Тя не се свени да изкарва на показ сексапилните си форми на публични събития.

Сюзън Сарандън
Сюзън Сарандън

Преди години младата Сарандън позира гола за сп. Playboy, а през 80-те се снима в „Глад“. Това е филмът, в който героинята прави любов с Катрин Деньов. По-късно актрисата признава, че предизвикателните сцени между двете не са били просто невинна актьорска игра.

Получава номинация за "Оскар" за най-добра актриса за филмите „Атлантик сити“ (1980), „Телма и Луиз“ (1991), „Миро Лоренсо“ (1992) и „Клиентът“ (1994). Тя също така печели наградата БАФТА за най-добра актриса в главна роля за „Клиентът“. Филмът „Осъденият на смърт идва“ (Dead Man Walking) е кинопродукцията, която донася на Сарандън „Оскар“ през 1996 г.

След раздялата си с Тим Робинст през 2009 г. започва връзка с 30 години по-младия от нея Джонатан Бриклин. Заедно с него актрисата работи по салоните за пинг-понг до 2015 г., когато двамата се разделят.

Последното желание на кралицата: Каква специална титла ще получи принцеса Шарлот, след като баща ѝ Уилям стане крал?
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Последното желание на кралицата: Каква специална титла ще получи принцеса Шарлот, след като баща ѝ Уилям стане крал?

Автор Антония Михайлова

Сюзън Сарандън е една от най-отявлените бунтарки и политически активистки в Холивуд. Получава смъртни заплахи заради протестите си срещу войната в Ирак заедно с Джейн Фонда, Шон Пен и дългогодишния си партньор Тим Робинс.

На въпроса на какво дължи очарователното си излъчване актрисата отговаря, че това е нейният естествен вид, а причината - усмивките, с които ежедневно я даряват децата ѝ – нейното най-голямо богатство.

Сюзън Сарандън с децата си и бившия ѝ дългогодишен партньор в живота - режисьора и актьор Тим Робинс
Сюзън Сарандън с децата си и бившия ѝ дългогодишен партньор в живота - режисьора и актьор Тим Робинс