Китайската астрологична традиция е организирана около 12 животински знака, съответстващи на определена година – плъх, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче, глиган. Малко от нас обаче знаят, че зодията при нежните половинки се определя и от конкретния месец на раждане, всеки един от които също съответства на определено животно от Китайския хороскоп.

Ето какво може да разкрие за характера и съдбата на всяка една жена месецът й на раждане според китайските звездобройци:

Януари (месец на Бика)

Жените, родени през януари, имат особено силен характер и невероятна воля. Характерът на женския бик не може да бъде пречупен от нищо. Тя не само преодолява трудностите с лекота, но и привлича възхитата на околните. Животът на жена, родена през месеца на бика, преминава в изобилие и благоденствие.

Кризисни години: 3, 8, 80


Февруари (месец на Тигъра)

Жената Тигър се отличава с качества като искреност, честност и готовност за саможертва. Жените, родени през месеца на Тигъра, са амбициозни, целеустремени и волеви натури, които не се предават лесно. Те се радват на съчувствието и подкрепата на околните, животът им е пъстра галерия от емоции и преживявания. Жените Тигрици обикновено се радват на щастлив брак.

Кризисни години: 40, 59, 70


Март (месец на Заека)

Тези жени са интелигентни и спонтанни. Често сключват брак с по-богати от тях мъже. Винаги са готови да се притекат на помощ. Жената, родена през месеца на Заека, в началото на житейския си път може да се чувства несигурна и нерешителна. Но с времето тя има абсолютния потенциал да се пребори с комплексите и страховете си. Придобие ли увереност в качествата си, жената Заек е способна до достигне до впечатляващи висоти в кариерата си.

Кризисни години: 5, 80


Април (месец на Дракона)

Жената, родена в месеца на Дракона, се отличава с острия си ум и бързината на мисълта си. През всяка девета година от живота си обаче, тя трябва да бъде внимателна (9, 18, 27 ...). На 45 години тя е най-щастлива. След 47-годишна възраст обаче жената Дракон е склонна да извърши зло или безумно действие.

Кризисни години: 67, 80

Май (месец на Змията)

Жената, родена през месеца на Змията, се радва на грижата и обичта на близките си. До 13-годишна възраст при нея са възможни чести пътувания, приключения и дори болести, но след това животът й навлиза в спокоен ритъм.

Кризисни години: 35, 60, 70, 80

Четете още: Какво ще ни донесе годината на Жълтото куче?

Юни (месец на Коня)

Жена, родена в месеца на Коня, е разглезена и капризна. През целия си живот тя се радва на голям успех с мъжете. Лесно получава всичко, включително славата и богатството.

Кризисни години: 8, 60, 90


Юли (месец на Овцата)

Жените, родени през месеца на Овцата, са сложни и ексцентрични натури, много приспособими и гъвкави към промените. Находчиви са, изобретателни и остроумни. Основният им принцип е свободата. Ако такава жена върши всичко с много любов,вдъхновение и доброта, ще се радва на щастлив живот до дълбоки старини.

Кризисни години: 47, 50, 60, 80


Август (месец на Маймуната)


Жените Маймуни не се нуждаят от нищо. Обикновено се омъжват само веднъж, но животът им е пълен с емоции и приключения. Спокойствието за тях настъпва едва след 50-та година. На 53 жената, родена в месеца на маймуната, може да се сблъска с тежка загуба. 60-то десетилетие от живота на тези жени обикновено преминава под знака на славата или изобилието.

Кризисни години: 28, 32, 60, 85


Септември (месец на Петела)

Ум и целенасоченост - това са основните характерни черти в природата на жените, родени в месеца на Петела. Благодарение на тези качества те се радват на комфортен и спокоен живот. Най-благоприятният период за тях настъпва след 33 години.

Кризисни години: 19, 70, 90


Октомври (месец на Кучето)

Родените в месеца на Кучето жени се отличават с качества като лоялност и доброта. Такава жена се ражда с късмет, включително и за постигането на материално богатство. След 18-годишна възраст е възможно настъпването на сериозно заболяване. В зряла възраст жената Куче може да стане собственик на елитен недвижим имот или голямо предприятие.

Кризисни години: 50, 60


Ноември (месец на Прасето)

Жената, родена през месеца на Прасето, е отговорна и загрижена. Тя се радва на голям успех сред мъжете. На 30 и 40 години има голям шанс да забогатее.

Кризисни години: 33, 53, 60, 90


Декември (месец на Мишката)

Жената, родена през месеца на Мишката, се отличава с целомъдрения си характер, спокойствието на духа и чистотата на мислите си. Тя има голям шанс да срещне изключително грижовен съпруг, който да цени качествата й и да я носи на ръце през целия им съвместен живот.

Кризисни години: 30, 40, 60, 70

Четете още: Какъв тип жена сте според Кама Сутра?