Автор
Woman.bg

Звездите, уволнени на снимачната площадка

Киноиндустрията е безмилостен бизнес, в който не съществуват компромиси. И когато става дума за перфекционизъм, режисьорът никога не отстъпва, дори и пред най-знаменитите актьори. Следващите интересни истирии го доказват.

1. Натали Портман в „Ромео и Жулиета“

Красивата Натали била одобрена за ролята на Жулиета и във филма тя трябвало да си партнира с Ленардо ди Каприо. Но след като снимките започнали, екипът на продукцията установил, че тогава 14-годишната Портман изглежда твърде малка до 21-годишния Лео. Затова тя била заменена от Клеър Дейнс.

2. Робърт Дауни младши в „Гравитация“

Една от главните роли във филма била предназначена за Робърт, който е известен с чудесния си импровизаторски талант. Обаче малко след старта на снимките се оказало, че ролята не е подходяща за Дауни и той бил заместен от Джордж Клуни.

3. Меган Фокс в „Трансформърс 3 – Тъмната страна на Луната“

По време на снимките за филма между Меган и режисьора на лентата възникнал ожесточен спор. Актрисата трябвало да потъмнее и да качи няколко килограма за ролята си. Фокс не била съгласна и е уволнена от проекта. На нейно място идва Роузи Хънтингтън.

4. Никол Кидман в „Паник стая“

18 дни след началото на снимките Никол се оттегля от проекта заради усложнения, свързани с травма в коляното, която й е останала от заснемането на „Мулен Руж“. Никол е заместена от Джоди Фостър.

5. Райън Гослинг в „Очи от рая“

Всъщност Райън сам се оттегля от филма един ден преди началото на снимачния процес. На негово място изгрява Марк Уолбърг.

6. Ричард Гиър в „Лордовете от Флетбуш“

Още в първите няколко снимачни дни Ричард се скарал с почти целия екип и е имал пререкания с останалите актьори. Дори е започнал физическа саморазправа със Силвестър Сталоун. Не след дълго на Гиър му била показана вратата и е изхвърлен от проекта. Заместен е от Пери Кинг.

7. Ан Хатауей в „Позабременяла“

Въпреки че Катрин Хийгъл е звездата от „Позабременяла“, вероятно малко от вас знаят, че ролята е била отредена на Ан Хатауей. Причината тя да се оттегли от проекта е сцената, която пресъздава раждане.

8. Жан-Клод Ван Дам в „Мускулите от Брюксел“

Само два дни след началото на снимачния процес тогава 27-годишният Ван Дам напуска продукцията по собствено желание. Причината за това решение е, че не искал да прекарва часове, облечен в неудобен костюм, да играе роля, която не му харесва и лицето му да бъде скрито от маска през целия филм.

9. Кевин Спейси в „Къща от карти“

Заради сексскандалите, които се заформиха около актьора, той бе изхвърлен от „Къща от карти“. На негово място ролята ще бъде изиграна от Кристофър Плъмър.

Четете още: Да бъдеш "мъжът на Моника Белучи"