Автор
Цвета Герчева

Да избягаш от града през зимата - мисията възможна!

Градското бягство е мечта за мнозина в хубавите зимни дни. Ние пък вместо само да гледаме към планината и да се оплакваме, че нямаме време за туризъм и разходки, решихме да зарежем работата в офиса и да прекараме един ден на върха. Защото го заслужаваме.

През седмицата времето е просто фантастично и нищо не може да ни спре да избягаме от мръсния въздух в града. Освен това отдавна се каним да тестваме новите зимни облекла на Patagonia и The North Face, които в момента са на страхотни цени в notosgalleries.

Докато оглеждахме за "съкровища" в най-големия мултибранд магазин у нас (в момента има феноменално намаление от -70%), с момичетата се натъкнахме на супер свежата колекция на Patagonia - бранд, за който вече ви разказах. Отявлена фенка съм на марката, а този сезон в notosgalleries има освен задължителните якета и полари и страхотни раници и аксесоари.

И понеже раницата е нещо, което трябва хем да е удобно, хем да носи наслада за очите - ние се залепяме за тази в аквамарин. Тя е от гумирана материя - има изключително добри показатели за износване (с две думи ще изглежда като нова поне още 10 години), притежава много стабилни презрамки и дъно, а обемът й позволява да бъде отличен избор както за преход през лятото, така и за кратка разходка през зимата.

Но Patagonia е марка, която е създадена за хората, които обичат активностите на открито повече от всичко друго, затова и поларите на бранда са много топли, практични в нюанси, които ще хареса всеки планинар.

От The North Face пък ни изненадаха с якета в страхотно пепел от рози и чифт ръкавици, които препоръчваме с две ръце. Причината - изключително практични, от материя, която наистина пази от студа и с малки релефни частици в областта на пръстите и дланта, които правят захвата им стабилен и сигурен. Идеалните ръкавици за шофиране, когато в колата температурата е почти като тази отвън :)

Всъщност в notosgalleries има супер много страхотни модели на Тhe North Face, но нашите фаворити си остават топлите шапки и ръкавиците на бранда. Якетата пък са от ултра лека материя (почти не се усещат като се носят), но пък с много солидни показатели - не усещате никакъв студ или вятър с тях.

Изводът след един ден, прекаран на върха и далеч от офиса - изберете дрехите, които ви носят удоволствие, минете задължително да видите дали няма да откриете някое съкровище от notosgalleries и се радвайте на планината колкото можете по-често!