Автор
Ангела Ангелова

6 съвета за разчистване на гардероба в края на зимата!

Има нещо пречистващо и истински освобождаващо в даряването и изхвърлянето от ненужни вещи! Как да ги познаем? Ето няколко практични и истински работещи съвета, за да освободите не само място в гардероба, но и в живота си!


Съвет 1: Сменяйки сезонните дрехи… Oбърнете всички закачалки в гардероба си наобратно. – Взимайки дреха, завъртайте кукичката на закачалката. В края на сезона вижте кои ваши богатства са останали необлечени. Щом не са ви потрябвали цял сезон, надали ще потрябват отново. Дарете ги или ги върнете за рециклиране.

Съвет 2: Създайте си принципа: купи нещо, подари нещо! – За да се пазите от ненужни вещи и да държите енергията в постоянен поток… купувайки нещо ново, подарявайте нещо. Хората около вас ще са повече от щастливи! Гарантирам! Никога не е излишен жест на внимание!


*Практични кошове за дрехи, Coincasa от магазин notosgalleries


Съвет 3: Всеки път, когато почиствате основно дома си, изхвърляйте по 5 ненужни вещи. – Празни или полупразни бутилки. Стари брошури. Празни кутии от обувки. Чукнати чаши… Всички ги имаме вкъщи. Останали неупотребени повече от две седмици, те вече не са нужни. Изхвърлете ги.

Съвет 4: Отваряйте пощата си близо до кошче за боклук. – По този начин, веднага ще можете да изхвърлите ненужните пликове и нежелани брошури, поща и флаери.


*Чанти Longchamp от магазин notosgalleries

Съвет 5: Не пазете използвани пликове и торби
. – Веднага щом се приберете с пликче в ръка, ползвайте го, за да съберете боклука и го изхвърлете още на следващия ден. Или още по-добре, носете чанта за многократна употреба. Пазете природата, само една ни е.

Съвет 6: Организирайте вещите си в кутии за съхранение и органайзери. – Подреждайте нещата в разпределени органайзери и кутии. Красиво е и изглежда изчистено и подредено. Задължително условие преди да ги приберете е да направите „чистка“. Следете сроковете на годност на бюти и хранителните продукти.

Бонус съвет: Не забравяйте компютъра! Почистете всички свалени, временни или изтрити файлове.


Така че в кратко обобщение – гледайте сроковете на годност, избирайте качество за сметка на количество и… опитайте: изхвърлете всичко ненужно! Все пак пролетта идва съвсем скоро, а новите колекции в магазин notosgalleries, вече започнаха да пристигат! Подгответе се като освободите място и заповядайте да разгледате първи, новите предложения за пролет-лято от любимите ви марки!