Автор
Woman.bg

Филми за серийни убийци, които ще ви накарат да спите на светната лампа

Понякога сме в едно особено настроение, което ни кара да мислим, че ни е необходим адреналин, който може да ни бъде осигурен, дори само докато си стоим удобно на дивана. В такива моменти идват на помощ филмите на ужасите, които често засягат темата за паранормалните явления, друг път развихрят фантазията ни чрез необикновени същества, които извършват злини. Но може би най-страховитите филми са тези, разкриващи злодеите, които живеят в хората.

Тези, в които човешко същество е склонно да отнеме живота на друг и това зловещо деяние се превръще в любимото му хоби. Ако това са историите, които приковават вниманието ви, когато търсите страшен филм, ви предлагаме 12 сюжета, които наистина ще ви накарат да се разтреперите.

1."Американски психар", 2000 г.

Психо-трилър, адаптиран по романа на Брет Истън Елис, в който се разказва за хората от високите класи на обществото през 80-те. Главният герой Патрик Бейтман е банкер, познаващ отлично вкуса на изискания начин на живот. Той е маниак и сериен убиец, изнасилва жени, а често се "възнаграждава", като изяжда убитите от него хора.

2."Арсеник и стари дантели", 1944 г.

Сюжетът е в хармония с тогавашните времена - елегантни дами с добри обноски и джентълмени. В лентата две сестри тровят възрастни самотни мъже, а брат им е социопат. Филмът е по едноименната пиеса и също така е определян и като "комедия на ужасите".

3."Момичето с драконовата татуировка", 2009 г.

Лентата е наситена откъм убийства, мъчения и дори сексуално насилие. Филмът е на Дейвид Финчър, а за труда си той е номиниран за "Оскар".

4."Целуни момичетата", 1997 г.

Морган Фрийман влиза в главната роля на детектива Алекс Крос, който постоянно е по следите на двама серийни убийци, които се състезават кой ще извърши повече и по-зловещи убийства. Най-често жертвите им са млади и невинни момичета от колежа.

5."Чудовище", 2003 г.

Тук убиецът е дама, при това тя е Шарлиз Терън, която напълява специално за ролята. Сюжетът разказва за объркания й живот, който я кара да убие цели седем мъже.

6."Убийци по рождение", 1994 г.

Един филм на Куентин Тарантино, в който преобладава бруталното насилие, но не липсват и сатирични моменти. Лентата определено ще ви накара да се замислите за някои неща.

7."Надничащият Том", 1960 г.

Филм за млад мъж, който изпитва удоволствие от това да убива жени и да заснема последните им мигове живи. Извратено, нали?

8."Парфюмът - историята на един убиец", 2006 г.

Една от най-зловещите ленти, които може за известно време да ви откажат да си слагате парфюм. Става дума за сериен убиец, който иска да създаде идеалния аромат, като използва тялото на мъртва жена.

9."Психо", 1960 г.

Адаптиран по именния роман на Робърт Блох и режисиран от Алфред Хичкок. Главният герой е собственик на мотел, а всяка дама, която има неблагоразумието да отседне там, я сполита мистериозно убийство.

10."Седем", 1995 г.

Брад Пит и Морган Фрийман влизат в ролята на детективи, които преследват сериен убиец. Той извършва кървари престъпления с особена жестокост и избира жертвите си които въплъщават седемте смъртни гряха.

11."Мълчанието на агнетата", 1991 г.

Ако сте любители на ужасите и все още не сте погледнали към класиката, то ви съветваме да започнете с "Мълчанието на агнетата". Лентата е наградена с 5 награди "Оскар" и ви обещаваме много спиращи дъха моменти.

12."Зодиак", 2007 г.

"Зодиак" е прякорът на сериен убиец, който извършва ужасяващи престъпления в Калифорния. Филмът е по действителен случай, който все още не е разрешен.

Четете още: Жената, която говори с мъртвите