Ако има наистина богати хора на тази Земя, то това са членовете на британското кралско семейство. И тук не говорим за милиони, а за милиарди. Кралица Елизабет II и наследниците ѝ разполагат не само с неприлично големи суми в банката, но и със скъпи семейни бижута, да не говорим за броя на имотите им. Затова подписването на предбрачен договор между членовете на фамилията и техните външни избраници изглежда повече от логично. Въпреки това, кралското семейство не залага на този метод за предпазване на имуществото.

Известно е, че в момента състоянието на принц Хари възлиза на около 30 милиона паунда, но това съвсем не го е накарало да подпише предбрачен договор с Меган. Оказва се, че това съвсем не е прецедент в брачната история на кралското семейство. Много хора смятат, че тази писмена договорка преди сватбата е спряла да бъде част от традицията на богатата фамилия след скандалния развод между Даяна и принц Чарлз през 1996 г. Предполага се, че именно заради предбрачния договор вече покойната принцеса е спечелила около 18 милиона паунда и е запазила правото да живее в двореца Кенсингтън, за да бъде близо до синовете си. Ако те не бяха подписали договор преди сватбата, може би Даяна нямаше да получи всичко това.



Уилям и Кейт също нямат предбрачно споразумение.

Според един от биографите на кралското семейство Дънкан Ларкомб липсата на договор между младоженците в тази фамилия се дължи на факта, че всички имоти и ценности все още са собственост на Елизабет II. Затова те няма как да бъдат определени като част от имуществото на Хари в предбрачен договор. Освен това кралските разводи се разглеждат извън съдебната зала, така че документът не играе важна роля при разпределянето на имуществото.



Вие как мислите, защо Хари не подписа договор с Меган? Заради тези причини или заради чиста и неподправена любов?

Четете още: Тенисистката, която разгорещява Инстаграм