Автор
Люблена Папазова

Силвия Лулчева: Аз съм кокошка с мъж слънце

„Аз съм кокошка с мъж като слънце”. Така се пошегува актрисата Силвия Лулчева след премиерата на най-новия моноспектакъл в Сатиричния театър #МЪЖЪТМИЕВИНОВЕН. Зад постановката седи изцяло женски състав, както приляга на пиеса с такова заглавие. Всъщност репликата за кокошката е на нейната героиня- застаряваща актриса, която подозира съпруга си в изневяра, докато сама му слага рога. Авторът на забавния текст е Лиза Шопова, която е и режисьор, а художник е младата Антония Попова.

Лулчева призна, че да играе в моноспектакъл е била нейна мечта от много време, която успяла да сбъдне след покана от директора на Сатиричния театър Калин Сърменов. Малко се уплашила по време на репетициите да бъде сама на сцената, но скоро преодоляла проблема и днес е повече от добра в ролята. В момента на колебание до нея плътно бил не само Сърменов, но и мъжът й Васил Бинев, затова репликата на героинята толкова паснала и на самата Лулчева.

Благодарна е на Лиза Шопова, която написала текста, но отказала да вземе под внимание допълненията, които искала да направи актрисата.

Резултатът е –чак и половина искрено забавление с бурен смях, но и много самоирония, така че този спектакъл не е само за жени. В образа на прословутия „виновен” Атанас ще се разпознае всеки съпруг. „Текстът е писан с огромна любов към мъжете и сериозна самоирония към жените, в чиито глави се развиват няколко филма едновременно, при това за рекордно кратко време”, категорична е Шопова.

Четете още: Любо Нейков на 48: Аз съм привърженик на брака, защото носи очарование

* През февруари раздаваме подаръци. Искаш ли да спечелиш два парфюма? Xаресай нашата Инстаграм страница от тук!

View post on Instagram