Автор
Десислава Недева

Венера влиза в Телец увеличава любовта и насладата

Любимката на всички астролози, Венера, най-после пристига в своята обител – съзвездието Телец. Там тя е „на трон“ и проявява всички свои качества в най-чиста форма. Този транзит ще се случи на 5-ти март и ще направи всички нас по-чувствени, романтични, състрадателни, но и безкрайно позитивни.



Когато богинята на любовта в звездното небе се намира във владенията на зодия Телец, тя е по-емоционална, привързана, но и по-обсебваща от всякога. Хората започват да се оглеждат за места и хора, които им носят усещане за сигурност и надеждност. Наред с проявата на този инстинкт, те търсят източници на удоволствие, които да носят наслада на всички човешки сетива. Нещата, за които мечтаят, трябва да се материализират пред тях, да придобият плътност, за да могат да ги докоснат и почувстват с всяка фибра на своето тяло. Емоционална стабилност ще ви носи идеята за уютен дом и спокоен семеен живот, който да ви бъде сигурна опора в този враждебен свят.



Парите и материалните придобивки също се нареждат сред топ приоритетите на всички нас. Тяхната основна задача ще бъде да ни служат като средство за разкрасяване както на дома, така и на външния ни вид. Идва пролет и гардероба ни се нуждае от нови свежи попълнения. А спалнята? Тя определено е за ремонт, трябва повече свободно място около прозореца, за да може спокойно да се наслаждаваме на предстоящите летни вечери.

Естествено не всичко е толкова розово и безоблачно, колкото изглежда. Да, наистина досега говорих само за положителните последици от този транзит, но всеки един аспект в астрологията носи със себе си и своята тъмна страна, която винаги, когато не се внимава, може да се окаже дори доминираща. При неправилно и прекомерно придържане към гореописаните тенденции, човек може да тръгне по грешен път и да стане прекалено властен, да харчи безразборно и необмислено и да третира партньорите и близките си като вещи. Опитайте се да се наблюдавате отстрани от време на време и ако забележите такива наклонности в себе си, балансирайте поведението си, докато не е станало прекалено късно.



Въпреки, че сменя своя знак, Венера все още сключва аспекти и с други планети на небосклона. Нека разгледаме тяхното влияние през призмата на този транзит. Венера се оказва хармонично аспектирана от Меркурий и макар че неговата ретроградна фаза все още е в сила, симбиозата между двете планети ще ни направи приятелски настроени и приветливи към околните. Дори по-срамежливите ще се отпуснат и ще завършат много полезни и приятни контакти. С лекота ще казваме правилните думи в точното време на подходящото място, което ще засили интензитета на социалния ни живот. Планетата на разширението и просперитета, Юпитер, квадратира Венера и прави периода изключително подходящ за забавление, но не и за сериозни занимания и бизнес. Чувстваме се безгрижни, щастливи, щедри и оптимистични, но могат да се породят проблеми, ако се наложи да участваме в сериозни разговори и работни срещи, а ние се държим детински. За да задържим баланса в отношенията си с околните, е препоръчително да останем за известно време сами със себе си, но без да пренебрегваме нуждата от интимност. Ако положим повече усилия в опитите си да съградим едни успешни и стабилни връзки, небесата със сигурност ще ни помогнат. Не чакайте благините да се изсипят върху вас от рога на изобилието, а работете в желаната посока. Резултатите няма да закъснеят.

Четете още: Вижте кой е вашият най-успешен месец според зодията