Най-красивата любовна история, която започна по време на пандемия

Да се влюбиш до полуда по време на карантина – защо не? Тази история звучи като сценарий на романтичен филм, но всъщност е съвсем истинска и е доказателство, че любовта идва, когато най-малко очакваш и имаш най-голяма нужда от нея. Това напълно се вписва като изискване във времена на карантина, когато сме затворени, а някои и сами вкъщи. Толкова красиво, когато любовта дойде точно при теб в такъв момент!

Микеле (38 г.) и Паола (39 г.) са истински представители на типичния италиански дух. Те ценят изкуството и приемат изолацията като време, в което да му се насладят. Ето защо двамата излизат на балконите си точно в 18 ч., когато на улицата все има някой, който да зарадва живущите там с артистично изпълнение. Този път това е сестрата на Паола, която е професионален музикант, призванието ѝ е цигулката. И докато Паола се наслаждава на изпълненията ѝ, на един от балконите на съседния блок излиза Микеле, който също се появява, за да послуша хубавата музика. И в този момент се случва истинска магия – двамата срещат погледите си за първи път и мигом се влюбват един в друг. Как разбират, че чувствата им са взаимни?



Когато се загледала по-добре, Паола осъзнала, че познава брата на чаровника отсреща. Но когато изпълнението на сестра ѝ свършва и тя се прибира от балкона, забелязва съобщение от непознат в Инстаграм. Очевидно Микеле е успял да я намери чрез брат си и не могъл да пропусне възможността да я заговори, макар и виртуално. А съобщението, с което е спечелил още повече сърцето на Паола, гласи: "Бих могъл да напиша книга, наречена "Любов по време на коронавирус". От този момент разговорът потръгнал леко и непринудено. Двамата неусетно продължили чата си до малките часове на нощта и открили, че споделят много общи неща. Точно като в съвременна приказка за Ромео и Жулиета, нали?

Паола е откровена, че вече усеща прекрасна основа за бъдеща романтична връзка. Най-доброто тепърва предстои...

Микеле и Паола

Четете още: 10 ситуации, в които не трябва да се извинявате, колкото и да ви се иска