Автор
Веселина Петрова

Гола жена се хвърля върху кола, полицаите свирят на китари - Испания по време на карантина

Испания е една от най-засегнатите от опасния коронавирус държави. Строгата карантина влияе различно на хората. Едни не издържат на напрежението, други тъкмо напротив, намират наистина сладки начини да се забавляват, приемайки ситуацията.

Преди дни гола 41-годишна испанка от курортния град Торемолинос в Коста дел Сол, провинция Малага, протестира върху полицейска кола срещу ограниченията, наложени заради COVID-19. Жената била задържана след оплакване от съседи - дразнела хората, които аплодирали от балконите си медицинските служители. Тя се явила пред съдия, който й определил мярка парична гаранция за нарушението. Излизайки от съдебна зала испанката се разсъблякла и се качила върху полицейския автомобил. Служителите на реда успели да я свалят и я загърнали в шлифер, след което тя била отведена с линейка. Явно нервите ѝ не са издържали. Или пък ѝ е омръзнало да бъде опасно близка със съпруга си!

Забавен начин да си кажат „наздраве” са избрали обаче ето тези хора. Не могат да се съберат на една маса, но могат да се поздравят... И изобретателността им заслужава награда. От една страна е забавна, от друга е начин ситуацията да бъде приета спокойно и дори носи ползи – нови начини за социални контакти.

View post on Instagram
 

Забавно е и това видео, на което се вижда, че цял един комплекс от апартаменти си има личен треньор за ежедневните тренировки.

Естествено, на балкона, от разстояние. Треньорът застава в средата на двора, а всички останали изпълняват програмата от упражнения на терасите си. Супер, нали? При това напълно безплатно.

И, да, испанската полиция също има чувство за хумор.

Куп лайкове събра това видео, на което полицаи правят серенада под балконите на съгражданите си. С китара в ръка.