Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Близнаците през май: успехи, трудности и любовни фойерверки

Скъпи Близнаци, Марс във Водолей до 12 май ще ви направи по-бързи и амбициозни, за да можете да постигнете целите, които искате. След това планетата ще премине в знака Риби. Ще бъдете заети с редица различни дела, което постепенно ще ви изтощи, защото ще ви бъде трудно да организирате всичко.

Сатурн, Венера и Юпитер ще станат ретроградни през втората десетдневка на май. Това ще ви забави в развитието на големи и дългосрочни проекти, ще ви затрудни финансово и ще бъдете принудени да отделите много време и усилия, за да функционирате оптимално. Ще трябва да се приспособите към обстоятелствата. Помислете внимателно, преди да кажете нещо, не хвърляйте думи на вятъра, за да не съжалявате.

През третата десетдневка на май Слънцето ще влезе във вашия знак и вашият авторитет и лидерство ще излязат на преден план. Безработните Близнаци ще могат да започнат нещо, което могат да правят от дома си. Това може да бъде работа на непълно работно време или на свободна практика. Покажете на всички, че има потенциал във вас и че имате добър шанс да заблестите в непосредствената си среда.


Квадратурата на Меркурий с Марс на 11 май ще създаде предпоставки за нараняване в дните около датата, така че бъдете предпазливи. Също така внимателно трябва да боравите с остри инструменти и предмети. Ще бъдете чувствителни към стрес и са възможни психосоматични разстройства. През втората половина на май ще имате стабилно здраве и вашият имунитет ще се повиши.

Що се отнася до любовта, ще се чувствате добре. Трябва да разберете, че при сегашната ситуация всичко се променя. Поддържайте връзката си възможно най-хармонична. Преди да се ангажирате с нещо, анализирайте го добре. Марс във Водолей до 12-ти май, засилва със своята енергия вашите чувствени апетити. Венера в Близнаци ще ви направи по-привлекателни и щедри в изразяването на чувствата си. По-съблазнителни и привлекателни, Близнаците ще имат по-голям брой възможности с противоположния пол.


След 12-ти (до 28 май) Меркурий пристига във вашия знак и се присъединява към Венера за сантиментална разходка, пълна с приказки! Отличен комуникатор, Меркурий насърчава вашите усилия за общуване. На 20 май Слънцето се присъединява и засилва силата на Венера и Меркурий: великолепен край на месеца!