Автор
Десислава Недева

Плутон става ретрограден: Освободете се от всички страхове и фобии

На 25-и април най-отдалечената планета от Слънчевата система, Плутон, навлиза в своята ретроградна фаза. Основното съпътстващо влияние, което ще усетим след тази рокада, е близостта ѝ с Юпитер. Както вече знаем, когато има намесен Юпитер в някоя небесна конфигурация, всичко изглежда сякаш се намира под увеличително огледало. Плутон засилва страховете ни, когато е ретрограден, а Юпитер прави тези страхове да изглеждат направо като фобии.



Вярата ни е подложена на тест. Това, което ще ни помогне най-много да преминем невредими през този период на напрежение и стрес, е проявата на щедрост, доброта и духовна еволюция. Положителният ефект от този иначе взривоопасен съвпад е, че всички ставаме една идея по-фокусирани и целеустремени. В най-добрия случай той ще се прояви като изключително добър късмет, щедрост, трансформация на личностно и общочовешко ниво. За нещастие обаче, прегръдката на тези две планети сключва напрегнат аспект с Меркурий, който е отговорен за нашата мисъл и ежедневните ни рутинни занимания. Увеличава се страхът от смъртта и причинява крайни, обсесивни и саморазрушителни мисли и изказвания. Наяве се манифестират негативните последици от тази небесна конфигурация, а именно алчност, расизъм, преследване и търсене на отмъщение. Друго проявление на този напрегнат аспект със съвпада на Юпитер и Плутон, може да бъде неразбирането, че пандемията от коронавируса и последвалата карантина, повишена смъртност и срив в много отрасли на икономиката, е период на преход и трансформация.



Като отзвук от тези небесни колаборации ще се направят опити от много държавни правителства и корпорации за упражняване на контрол върху свободата на движението, образованието, социалния живот и дори словото. Ретроградното движение на Плутон допълнително утежнява ситуацията като насажда у населението чувството, че някой крие нещо, лъже, пропагандира и създава излишна параноя. Ето защо е важно да подбираме източните си на информация и да проверяваме всичко по няколко пъти, преди да разпространяване фалшиви новини.

Най-добрият начин да се предпазим от негативния ефект на звездната обсада, която се оформя в момента, е да действаме според моралните и етични норми на поведение. Когато проявите доброта и смирение, вашата душа претърпява незабавна еволюция, която ще помогне на щастието, успеха и изобилието да се настанят при вас дори и по време на ретроградната фаза на Плутон, която ще продължи чак до 4-ти октомври 2020.



Плутон става ретрограден всяка година, когато Слънцето застане в негова опозиция. Тази фаза трае пет месеца и е време, в което трябва да се замислим за силата и контрола в нашия живот. Ако досега хората са се възползвали от добрината ви и са се опитвали да ви контролират и манипулират, сега е моментът да им се противопоставите. Не е желателно да се опитвате вие да обсебвате другите, а да пуснете тези хора да си отидат от вашия живот, заедно с всички ваши чувства и емоции, от които трябва да се разграничите, ако искате да бъдете щастливи. Съдбовни срещи и повтарящи се събития ще ви принудят да се откажете от контролиращия си нрав, различни зависимости и предразсъдъци. Вярвайте в силите и възможностите на вашия ангел хранител и помислете за изпитанията, през които са преминали вашите предци, за да ви предадат най-добрите гени. Когато елиминирате нещата, които ви контролират, вие повишавате вашата духовност, което неминуемо води до лично усъвършенстване и успешна реализация.

Четете още: Юпитер в съвпад Плутон: Животът ни се променя 3 пъти тази година