Автор
Радина Василева

Код здраве: Движение по време на изолация

Във времето на карантина излизането до магазина отсреща и разхождането на кучето зад блока за мнозина се превърнаха от досада в истински приятно изживяване и дори разнообразие. От компютъра - на дивана, после до хладилника и накрая - в леглото. Този „маршрут“ е добре познат на повечето хора, които в момента работят хоум офис.

От повече от месец правенето на препоръчителните дневни 10 000 крачки е мисията невъзможна. Обездвижването в дългосрочен план обаче може да ни причини редица проблеми.

„Независимо от създалата се ситуация всеки трябва да намери време и начин да вземе своята доза движение. Липсата ѝ може да доведе до проблеми от страна на опорно-двигателния апарат, ендокринната система, психо-емоционалния баланс и много други. Има обаче много начини да избегнем всичко това по лесен и приятен начин, у дома си. Днес ще ви покажем няколко упражнения, които да правите вкъщи и са подходящи за всеки, независимо от възрастта и предварителната му физическа подготовка“. Това споделя днешният гост на здравното предаване на Woman.bg „Код здраве“ д-р Вера Георгиева от Отделението по физиотерапия и следоперативна рехабилитация на МБАЛ "Света София".

д-р Вера Георгиева

Как да поддържате добра форма у дома и по какъв начин да привлечете децата да спортуват вкъщи – вижте в следващото видео:

Кой е днешният ни гост накратко:
Д-р Вера Георгиева завършва медицина в Медицински Университет - София през 2016 г. От 2018 г. работи в Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ “Света София”.

Ако тази тема ви е била интересна, но и полезна – абонирайте се за „Код здраве“ в:
iTunes
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS