Скъпи родители, задава се светлинка в тунела. Премиерът Бойко Борисов коментира, че от следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци, които да не позволяват струпване на групи.

Освен това кабинетът обмислял премахване на извънредното положение преди 13 май. "Обмисляме закон, който да задължава например носенето на маски. Защото е доказано, че маските помагат. За банките - да могат кредитите да не се изплащат в срок", коментира още министър-председателят.


"Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя", каза още премиерът.


"За всеки миг сме готови да облекчим това, което може, но трябва да си партнираме", категоричен бе Борисов. И сподели, че България е като изолиран остров, но е "хубаво да надникнете при тези, които са на апаратно дишане", за да се види, че ситуацията е сериозна.

Премиерът обясни, че на всички им е омръзнала ситуацията, защото продължава повече от 40 дни. Затова ще се мисли за постепенното ѝ облекчаване - "за да не психясват хората".