Ако вашето дете прекарва по 2-3 часа дневно в игри пред екрана, то тази 90-годишна баба инвестира двойно повече време в геймърство. Тя е Хамако Мори - японката, която влезе в рекордите на Гинес като най-възрастната геймърка в света!

Тази очарователна възрастна дама е истински ветеран в електронните игри, като хваща конзола за първи път още през 1981 г. През годините г-жа Мори става все по-опитна в игрите, а днес вече има и Youtube канал, носещ името Gamer grandma, който се следи от почти 200 хиляди потребители. 90-годишната баба прекарва почти цял работен ден пред екрана (между 7 и 8 часа дневно) и не намира нищо притеснително в този факт. Напротив, намира игрите за обогатяващи и разтоварващи и ѝ помагат да се наслаждава истински на живота. Тя дори споделя, че игрите са я променили страшно много във времето. Взела е решението, след като е забелязала, че децата около нея не пускат конзолите:

"Изглеждаше толкова весело отстрани и аз реших, че не е честно само децата да се забавляват. Затова реших и аз да започна, като отначало го правех, само когато нямаше никого наоколо и никой не ме гледаше."

View post on Instagram
 

Предполагаме, че много прохождащи и опитни геймъри биха се съгласили с нея.

* Раздаваме супер подаръци! Спечели комплект за красива коса, като харесаш нашата Инстаграм страница. Виж как да участваш тук: