Автор
Десислава Недева

Вижте кои 6 зодии наистина вярват в конспирации

Пандемията от коронавируса предизвика вълна от конспиративни теории, която залива интернет пространството. Дали 5G мрежата ще ни убие? Съществува ли наистина COVID-19 и доколко смъртоносен е той? Кой го модифицира и пусна сред хората? Ще ни чипира ли Бил Гейтс със задължителната ваксина против вируса? Ако си задавате сериозно тези въпроси и търсите отговор, който не е пред очите ви, вероятно имате склонност да вярвате в конспиративни теории. А аз съм почти убедена, че сте и една от следните 6 зодии:

1. Стрелец

За Стрелците истината винаги е някъде там и причината не е само, че са върли фенове на „Досиетата X”. Те са от хората, които не вярват сляпо на тиражираните в медийното пространство конспирации, а създават свои собствени интерпретации, защото обичат сами да разследват мистериите на света, които и до днес остават без конкретен отговор. Освен това отделят много време и енергия, докато стигнат до някое конкретно становище и минават месеци, дори години, преди да се престрашат да го споделят с останалите.



2. Овен

Овенът е пионер по призвание и изгаря от желание да е на първо място във всичко. Със завидна страст и спортна злоба той се хвърля в неизвестното, за да се превърне в единствения, който се е осмелил да разкрие истината за дадено събитие. Овенът често влиза в ролята на адвокат на дявола и ако нещо не му изглежда убедително и се съмнява в неговата автентичност, веднага е готов да се потопи в дълбоките води на конспиративните теории в търсене на истината.

3. Дева

Зодия Дева борави умело с фактите, но също толкова добре владее и законите на теория на конспирацията. Когато една Дева стигне до своя собствена такава теория, тя е толкова убедена в нейната автентичност, че не приема друга алтернатива. Тя никога не признава грешките си и убежденията ѝ се превръщат в догма, която няма нужда от обяснения и доказателства. Щом тя е казала, че е така, значи е така. Точка.



4. Скорпион

Скорпионите са царете на конспирациите. Те обожават да задълбават по всички теми и не се задоволяват с очевидните истини. Ще чоплят до мазохизъм даден проблем, докато не стигнат до сърцевината му. Къде се е зародил? Каква е причината за неговото съществуване? Какво ще произтече от него? Има ли смисъл цялото това нещо? Какъв е той? Много въпроси се въртят в красивите им и магнетични глави, но определено не се носят по течението и безгрижието не е силната им страна.

5. Водолей

Свободолюбив и ексцентричен, Водолеят също не е сред хората, които се придържат към конвенционалните въпроси и отговори за живота. Той винаги има своя лична интерпретация за случващото се, която разбира се напълно се разграничава от масово разпространените теории. Освен това е супер добър в убеждаването на околните, че точно неговата истина е правилната.



6. Близнаци

Близнаците проявяват нездраво любопитство към култовете и когато в пространството се появят нови конспиративни теории, те са безкрайно щастливи, че повече хора ще споделят тяхната страст. Толкова са крайни в идеите си, че могат да се скарат и с най-добрия си приятел, ако не е на тяхното мнение. Близнаците може да са сноби, но никога конформисти. Те стоят твърдо зад убежденията си, с което си печелят живот в изолация.

Четете още: Ето кои са 5-те най-креативни зодии