Ето кои са думите табу, които кралицата никога не бива да произнася

Ако си мислите, че е лесно да живееш в дворец и да бъдеш достоен член на кралска фамилия, дълбоко се заблуждавате. Всъщност, дните в подобно семейство и по-специално в британското кралско семейство, са съпроводени от безбой правила и съвсем не е толкова лежерен, колкото си го представяме. Да, кралиците и принцесите живеят в лукс и се радват на скъпи и изискани тоалети, но вярвайте, всички тези блага си имат цена.

Членовете на кралската фамилия не само трябва да се съобразяват със стриктни правила, свързани с облеклото и етикета на поведение, те трябва и много внимателно да подбират думите си, дори когато са сами у дома в огромния дворец. Вижте кои са думите, които вие може и да употребявате всеки ден, но кралските особи да имат забрана над тях:



Диван

В двореца не се сяда на „дивана“, а на „канапето“. В някои случаи може и на „кушетката“.

Татко

Принцовете и принцесите от малки са обучавани на дисциплина и никой не допуска умалителни, дори и когато става дума за „мама“ и „татко“. Към бащата обръщението е единствено „father”.



Парфюм

Дамите в кралското семейство не използват „парфюм“, за да ухаят. Те използват „аромат“.

Тоалетна

Никога няма да чуете думата „toilet” в Бъкингамския дворец. Там използват единствено „lavatory”.

Извинете

За кралското семейство е типична конкретиката и не чак толкова учтивостта. Ето защо, ако някой от фамилията не чуе добре какво му се казва, той няма да каже „sorry” или „pardon”, а просто “what”.

Всекидневна

В двореца, когато става дума за всекидневна стая, не се използва понятието „living room”, а „drawing room” или “sitting room”.



Шик

Няма никакъв шанс да чуете Кейт или кралица Елизабет да изричат думата „posh” (шик), защото се смята за признак на лош вкус на нисшата класа. Те биха предпочели „smart” (елегантен).



Вътрешен двор

В двореца няма „вътрешен двор“, а „тераса“. Колко изискано!

Четете още: Кейт Мидълтън е най-готината и вдъхновяваща жена по света!