Автор
Веселина Петрова

Мелания срещу Иванка Тръмп: Женската война в семейството на президента

Казват, че зад всеки успял мъж стои велика жена. И сигурно имат право. тези дни в САЩ излезе от печат новата биография на първата дама, написана от репортер на Washington Post.

В книгата се обръща специално внимание на трудните отношения между Мелания Тръмп и дъщерята на Доналд – Иванка, която е и негов съветник.

Журналистката е публикувала прякорите, които двете дами са си дали една на друга. Мелания наричала Иванка „принцесата”, а Иванка Мелания – „портретът”, намеквайки за нейната неразговорливост и затвореност.

Разбира се, от Белия дом веднага опровергаха тази информация. „Подобни писания служат само за провокиране на интриги”, коментират още от пресофиса. Те дори наричат източниците на информацията „лъжливи”.

Но тази „лоша рецензия” въобще не изплаши читателите. Те са убедени, че в книгата, състояща се от 286 страници, има доста истини. В нея Мелания е представена като съсредоточена, безжалостна и амбициозна жена, готова да се раздели на момента със старите си навици и приятели, за да продължи нов етап от живота си – например, омъжвайки се за магнат или следвайки кариерата на модел.

Всъщност в живота на Тръмп има пет наистина важни жени.


Първата е Ивана Тръмп. Красавица, спортистка и умница. Първата съпруга на Доналд се е справяла с доста сериозни ангажименти, включително е била вицепрезидент на империята му по дизайн, а през 1990 г. печели титлата „хотелиер на годината”, заради реставрацията на „Плаза” в Манхатън. Ивана среща втората съпруга на Доналд на ски в Аспен и постъпва изключително мъдро – запазва голяма част от инвестициите като отстъпва съпруга си с... любов на Марла Мейпълс.


В този момент Мейпълс е начинаеща актриса. И е само на 20 години. Той се жени за нея след един кървав инцидент, коментирайки, че е осъзнал, че животът е кратък. След развода Марла се отдава на йога и кабала. На 53 г. тя има прекрасно тяло и много последователи в Инстаграм.


Мелания е третата г-жа Тръмп. Първата, която не е родена в САЩ и чийто родители не са американци. Тя е една от най-високите Първи дами, както и втората католичка в Белия дом – след Джаки Кенеди. Мелания става модел и държи много на здравословния начин на живот. Приятелки обаче коментират, че никога не е могла да придобие грацията, с която се движи Наоми Кембъл. Охраната я нарича „музата”.


Иванка Тръмп е любимката на тате. Когато е на 8 г. Доналд поканил Майкъл Джексън да присъства на рождения ѝ ден. През 2006 г. в интервю задават въпроса на Доналд как ще реагира, ако Иванка се появи на корицата на Playboy. А той отговаря: „Тя има красива фигура и ако не беше моя дъщеря, може би сам бих я уговорил да го направи”. Иванка се чувства прекрасно в Белия дом. Асистира успешно на баща си и едновременно с това се грижи за сина си Теодор.

Говорейки за Доналд Тръмп и жените в неговия живот не можем да пропуснем Мари Ан Тръмп. Майката на президента на САЩ. Шотландка, един от най-големите му критици, когато става въпрос за имиграционна политика. В свията книга The Art of the Comeback Тръмп пише откровено: „Всички мои проблеми с жените идват оттам, че аз постоянно ги сравнявам с моята невероятна майка. Страшно умна е”. Мери е била образцова домакиня, занимавала се е с благотворителност. Умира през 2000-а година. А Доналд кръщава една от стаите в имението си на нея.