Телефонът на мъжа ми е пълен с голи снимки на една и съща жена. Какво да правя?

Никога не знаем как бихме постъпили, ако разберем, че любимият ни човек ни е излъгал и тайничко, от време на време, предпочита компанията на друга. А често, дори и когато имаме всички доказателства, че Той ни изневерява, ние просто не искаме да повярваме. Днешната ни история е свързана именно с тази тема – да продължим ли да живеем в измислен свят, в който всичко с любимия ни е наред, или да погледнем истината в очите, колкото и да е болезнена тя. Ето каква е историята и какъв е съветът на експерт по връзките:

„Съпругът ми е DJ и е съвсем в реда на нещата повечето уикенди да не е вкъщи, особено през лятото. Той е на 39, а аз на 27. Запознахме се в един клуб, в който работех като танцьорка. Заедно сме от години и мислех, че имаме щастлива връзка, дори имаме дъщеря, която скоро ще навърши 2. Не бяхме планували да създаваме дете все още, но изненадващата ми бременност ни направи изключително радостни.



Когато дъщеря ни се роди, моят живот се преобърна напълно, докато неговият продължи по същия начин. От танцьорка трябваше да се превърна в отговорна майка и домакиня. До този момент бях отдадена изцяло на клубната сцена и за мен това бе наистина шокираща промяна.

Честно казано, когато започна карантината, мислех че това ще е шанс мъжът ми да си остане за повече време у дома, защото нямаше как да продължава да работи. Радвах се, че ще бъдем заедно няколко седмици без прекъсване и предполагах, че и той ще е щастлив от този факт, но не се оказа така. През цялото време той беше намусен и изнервен, дори ми каза, че не е щастлив с мен.

Направи ми впечатление, че винаги когато му звънеше телефонът, той излизаше навън, за да говори и то за дълго. Това му действие започна да буди много силни съмнения в мен и се почувствах принудена да направя нещо, което по принцип никога не бих, а именно да проверя какво се случва в телефона му. Един ден той излезе до магазина и го забрави вкъщи, така че аз имах няколко минути, за да видя с кого толкова си говори. И какво да видя!



В телефона имаше толкова много неприлични снимки, изпратени от една и съща жена. Мъжът ми също ѝ беше пращал на нея. В този момент светът ми просто се срина...

Не можах да се сдържа и когато той се прибра у дома, аз го попитах какво става. Той се опита да отрече, но беше ясно. Искаше да ме излъже, че тя му е просто фен, ала след като му показах кои точно снимки съм видяла, изражението му се промени. Знаеше, че няма никакъв смисъл да продължава да ме лъже. Призна си всичко – тя е 36-годишна мениджърка на нощен клуб, в който той работеше миналото лято. И от тогава двамата поддържат интимна връзка.



За моя изненада мъжът ми се разкая, помоли ме за прошка, обеща да скъса всякакъв контакт с нея, защото много иска бракът ни да провърви отново. Какво да правя?“, Н.

Отговорът на експерта:

Изграждането наново след подобно предателство е много трудно. Няма как да излекуваш болката си сама, съпругът ти трябва да се постарае също, за да може да възродите брака си. Думите не вършат нищо, налага се да има действия.

Би могла да му дадеш втори шанс, но му напомни, че имаш нужда от много внимание от негова страна. Че не трябва да забравя да прегръща теб и малката ви дъщеря, за да бъдете истинско сплотено семейство. Също така е задължително да водите открити разговори и да се слушате взаимно.

Той трябва да оцени твоята роля като домакиня и те съветвам, още от днес, да си поделите задълженията вкъщи по равно. Да има справедливост. А когато той може да се върне на работа, ти просто направи всичко възможно да го придружаваш по-често, да бъдете заедно. Защото дългата раздяла не влияе добре на отношенията ви и трябва да изградите връзката си наново.

Четете още: Влюбих се в мъжа на най-добрата ми приятелка и не съжалявам