Автор
Десислава Недева

Вижте какво трябва и какво не трябва да правите, когато Меркурий стане ретрограден

Очаква се Меркурий да обърне своя ход и да започне да се движи ретроградно на 14-ти октомври, малко след полунощ, но около 10 дни преди и след тази фаза, той рязко забавя движението си, дори изглежда стационарен на небосклона. Още тогава започваме да усещаме всички промени, които плавно настъпват в живота ни. Не всичко ни е забранено по време на ретрградния Меркурий. Дори напротив, има неща, които е препоръчително да направим именно тогава.

Вижте кои са тези дейности, с които е добре да се заемем и тези, които категорично да избягваме, когато предстои Меркурий да обърне движението си, както и през цялата негова ретроградна фаза.

Позволено: С охота демонстрирайте своите чувства

Тъй като Меркурий се намира в Скорпион по време на своята ретроградна фаза, то е абсолютно нормално и дори полезно да позволим на отдавна заровени и потиснати емоции да изплуват на повърхността. Този знак се характеризира с дълбоката си същност, която не познава плитчините. Очаквайте всякакви сериозни размисли и страсти по темите за живота и смъртта, както и за връзката ни с околните, да владеят нашето съзнание. Опитайте се да приемете всички тези емоции в най-суровия им вид, без да се противопоставяте, независимо колко неудобство ви причиняват.



Забранено: Поддаването на негативни емоции като завист, ревност и собственическо чувство

Когато се намираме под въздействието на емоциите, ние сме объркани, а това със сигурност ни кара да изглеждаме несигурни и уязвими. Това състояние ни прави агресивни, с цел да се защитим и съхраним психиката си. Но никой не иска да изглежда отмъстителен, ревнив или властен, защото единственото нещо, което може да предизвика демонстрацията на тези чувства, е още по-голямо безсилие и драматизъм. Вместо това се опитайте да помислите трезво над ситуацията, не потъвайте в прекалени анализи и не преувеличавайте. Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Когато намерите вътрешния баланс между разум и чувства, ще можете да наблюдавате по-ясно реалността и тогава ще успеете да направите своята трезва преценка.

Позволено: Планирайте бъдещето си прилежно и задълбочено

Ако ви се наложи да взимате важно решение по време на ретроградната фаза на Меркурий или трябва да подписвате документи, да започвате нова работа или да купувате или продавате имоти, отделете достатъчно време да прогнозирате и планирате своите действия. Четете внимателно текста със ситен шрифт от договорите, които подписвате и се придържайте към максимата „сто пъти мери, един път режи“. Меркурий отговаря за безпроблемното протичане на информация между страните и когато е ретрограден, всякакви забавяния, обърквания и недоглеждания са в сферата на реалните възможности.



Забранено: Да отричате истината

Енергията на знака Скорпион е съсредоточена върху това да разгадава загадки и да търси истината във всичко, което ни заобикаля. Независимо колко болезнена може да бъде тя, Скорпионът я предпочита пред захаросаните лъжи и фалшивите усмивки. Възможно е през този период на ретроградност, да научите дълго пазени тайни или пък самите вие да разкриете потискани мисли, чувства или събития от миналото, за които до този момент не сте осмелявали да говорите. Това, което е важното в случая, е да бъдете максимално искрени с останалите, защото всякакъв опит за споделяне на подвеждаща информация рано или късно ще се обърне срещу вас.

Разрешено: Опитайте се поправите свои грешки от миналото

Тъй като по време на ретрограден Меркурий не е препоръчително да стартирате нови проекти, ние ви предлагаме да се насочите към осмисляне на миналото и към търсенето на причини за грешките, за които днес съжалявате. По този начин ще обогатите своя опит и ще направите най-мъдрото нещо в този живот – да дадете всичко от себе си, за да се превърнете в един по-успешен и по-добър човек от този, който сте били преди.



Забранено: Да се откажете от любовта

Първата фаза от ретроградието на Меркурий ще премине в знака Скорпион, но последната седмица от обратното му движение ще се случи във Везни. Това положение ще постави акцент върху оставените неразрешени проблеми в партньорските ни взаимоотношения. Изобщо комуникацията с любимия ще се превърне в истинско предизвикателство. Някои връзки, които не са основани на силна обич и взаимно доверие, няма да издържат на напрежението и ще се разпаднат. Други, които са се доказали във времето, ще станат още по-силни отвсякога, след като преминат периода на дълги и задълбочени разговори и последващото синхронизиране на мисли, чувства, цели и идеали. Ето защо не се отказвайте от любовта при проявата на най-малката трудност, особено ако тези размирици се случват само при ретроградната фаза на Меркурий. Любовта е по-силна от всичко, не забравяйте това никога.

Четете още: Картите Таро разкриват какъв ще бъде месец октомври за всяка една зодия