Автор
Десислава Недева

Меркурий вече не е ретрограден, но не съвсем

Меркурий за поредна година постави нервите и плановете ни на изпитание, когато на 13-ти октомври стана ретрограден в 11-тия градус на Скорпиона. Движейки се назад, той премина в знака Везни, където се намира и в момента. На 3-ти ноември, планетата на ума и комуникацията ще тръгне отново в директна посока и ще успеем малко да си отдъхнем от напрежението, което усещаме напоследък.



Преди да достигне градусите на Скорпион, от които стартира ретроградното си движение, Меркурий се намира в така наречената сянка. Този период трае две седмици, така че може да се каже, че плановете ни ще заработят чак след 17-ти ноември, когато вече и Марс няма да ни възпира със своята ретроградност. Ще настъпи време, в което да поемем дълбоко въздух и да започнем да работим по своите цели и проекти с хъс и отдаденост, защото вече нищо няма да стои на пътя ни. Ако нещата не се получат, не можете вече да обвинявате звездите за провала си. Сега всичко е във вашите ръце.

Въпреки приповдигнатото настроение, което новината за директния Меркурий ви кара да изпитвате, не трябва да бързате да се радвате все още. В момента на възвръщане на правилното си движение, Меркурий ще сключва напрегнат аспект квадрат със злосторника Сатурн, който се намира в Козирог. Тази негативна небесна конфигурация ще ни прави по-тъжни от обикновено, някак потиснати и ще продължи да създава проблеми в комуникацията. Усещането ще бъде сякаш продължават да действат законите на ретроградния Меркурий. Всички наши начинания биват забавяни или направо стопирани и тази патова ситуация ще продължи докато най-малката планета от Слънчевата система не излезе от ретроградната си сянка, а именно към средата на ноември.



Дотогава песимистичните мисли ще продължат да владеят съзнанието ни, а неразбирателствата с околните и проблематичното предаване на информация, ще парализира всяка наша инициатива. Би било по-разумно, ако отложите важни срещи и преговори, които сте планирали или да се доверите на професионалисти, които да свършат работата вместо вас, защото те имат опита и знанието, благодарение на които ще се минимизира вероятността от допускане на фатални грешки, що се касае до подписване на договори или решаване на други правни въпроси.



Не се доверявайте на чужди обещания и самите вие не изричайте такива, защото не е сигурно, че ще успеете да ги спазите. Изобщо внимавайте какви точно думи излизат от устата ви, защото може да кажете неподходящи неща в неподходящото време и да се закопаете още повече. Не са изключени временни или перманентни раздели с хора, които сме смятали за искрени приятели. Тези събития в комбинация с мрачни мисли, лоши новини и чувство на самота и изолираност, застрашават сериозно психическото ни благосъстояние. В такива моменти си припомняйте, че това е само едната страна на монетата, която виждате в момента. Съществува друга, много по-позитивна и радостна, но ще трябва още малко да почакате, докато осъзнаете, че я има и всъщност винаги е била там.



За сметка на това обаче, точното място, на което се намира Меркурий в момента, попада една изключително късметлийска звезда, която ще ни върне надеждата, че едно по-добро бъдеще очаква нас и цялото човечество като цяло. Доброто ще възтържествува, само трябва да проявим още малко търпение.

Четете още: Картите Таро разкриват какъв ще бъде месец ноември за всяка една зодия