Първа дама за последно: Прощалните думи на Мелания Тръмп, с които успя да просълзи света

Краят на една ера е все по-близо. След дълга и оспорвана битка Доналд Тръмп загуби президентските избори и ще остане в историята само с един мандат, но той определено няма да бъде забравен. В момента изтичат последните му 24 часа в Белия дом, а снощи съпругата му Мелания отправи прощалното си послание към Америка.

Първата дама, която завинаги ще бъде запомнена с ледената си красота и невероятно силен характер, заяви, че последните 4 години са били най-хубавите в живота ѝ:

"Да бъда Първа дама на САЩ беше най-голямата чест в живота ми.

Вдъхновявах се от всички невероятни американци в цялата страна, които обединяват обществото чрез добротата си, смелостта си и милостта си.

Последните четири години бяха незабравими. Сега, когато с Доналд завършваме престоя си в Белия дом, си мисля за всички хора, които ще останат в сърцето ми със своите изключителни истории, изпълнени любов, патриотизъм и толкова решителност.

Виждам лицата на млади, смели войници, които неведнъж са ми казвали, че с любов служат на тази страна, а гордостта се чете в очите им. Обръщам се към всеки служител на армията и семействата на нашите военни: Вие сте герои и винаги ще бъдете в мислите и молитвите ми.

Мисля и за всички членове на правоприлагащите органи. Всеки ден, всеки час те защитават и пазят нашите общности и ние винаги ще им бъдем задължени за това.

Бях впечатлена от децата, които посещавах в различни болници и приемни домове. Въпреки болестите и предизвикателствата, с които им се налага да се борят, те носят толкова радост на всеки, с когото се срещнат.

Спомням си и за майките, които се бореха с опиоидна зависимост и успяха да преодолеят трудностите, благодарение на любовта на децата си.

Бях вдъхновена и от специалистите, които бяха толкова отдадени в грижите си за бебета, родени с неонатален абстинентен синдром, и от общностите, които подкрепят тези деца да пораснат.

Мислейки за тези значими и смислени преживявания, се радвам, че имах възможността да представям нация, която има толкова мили и щедри хора.

И докато светът продължава да се бори с пандемията от Ковид-19, искам да благодаря на всички лекари, сестри, медицински работници, шофьори и много, много други, които работят, за да спасяват животи.

Скърбим заедно с всяко семейство, което е загубило любим човек заради пандемията. Всеки един живот е специален и моля всички американци да бъдат внимателни и със здрав разум, за да защитят уязвимите, тъй като вече са доставени милиони ваксини.

В разгара на тези трудни времена видяхме как най-доброто от Америка заблестя. Много ученици и студенти са направили картички и са доставили храна на възрастните ни граждани. Учителите работиха двойно повече, за да продължат да образоват децата ни.

Семейства се обединиха, за да осигурят храна, продукти от първа необходимост, грижа и приятелство на всички, които се нуждаят.

Правете всичко със страст, но помнете, че насилието никога не е било правилният отговор и няма да бъде.

Когато влязох в Белия дом, размишлявах върху отговорността, която винаги съм имала като майка да окуражавам, да давам сила и да предавам добри ценности на децата си. Това е нашето задължение като родители и възрастни, за да бъдем сигурни, че нашите деца ще имат смислен и здравословен живот.

Страстта ми да помагам на децата да успеят мотивира политическата ми инициатива като Първа дама.

Стартирах проекта "Бъди най-добрия", защото исках да знам, че ние американците правим всичко възможно, за да се погрижим за следващото поколение. Инициативата е съсредоточена в три области: благосъстояние, онлайн безопасност и злоупотреба с опиоиди.

Само за няколко години успях да повиша информираността за това как да запазим децата си защитени в онлайн пространството. Постигнахме и невероятен напредък по отношение на наркотичната епидемия в нашата страна и как тя влияе върху живота на новородените. Успяхме да чуем и гласа на най-уязвимите деца - тези, които растат в приемни центрове.

В международен план "Бъди най-добрия" се превърна в платформа, която насърчава световните лидери да обсъждат проблеми, свързани с живота на децата и им дава възможността да предложат решения. За мен беше чест да представлявам народа на Америка в чужбина. Оценявам всяко едно преживяване и всички вдъхновяващи личности, които срещнах по пътя си.

И докато се сбогувам с ролята си на Първа дама, най-искрено се надявам, че всеки американец ще направи всичко по силите си да научи детето си да "Бъде най-добрия". Моля родителите да се погрижат децата им да знаят за всички смели и безкористни герои, благодарение на чиито жертви Америка днес е свободна. И да бъдат пример за всички останали.

Не предавайте почтеността и ценностите си. Използвайте всяка възможност да покажете уважение към другите и да изграждате добри навици.

При всички обстоятелства искам да помоля всеки американец да бъде посланик на "Бъди най-добрия". Да се съсредоточи над това, което ни обединява. Да се издигне над всичко, което ни разделя. Винаги да избира любовта пред омразата, мира пред насилието и другите пред себе си.

Заедно, като едно голямо семейство, можем да продължаваме да бъдем светлината на надеждата за бъдещите поколения и да пордължим наследството на Америка. Да издигаме нацията на все по-големи висоти чрез нашия дух, изпълнен със смелост, доброта и вяра.

Думите не могат да изразят дълбоката ми благодарност за привилегията, която имах да бъда Първа дама.

Обръщам се към всички в тази страна: Ще останете в сърцето ми завинаги.

Благодаря ви. Бог да благослови вас и САЩ."

Четете още: Колко е сладка! Танцуващият милионер показа дъщеря си