Блейк Лайвли: Чувствах се ужасно след раждането. Дизайнерите трябва да правят дрехи с по-голям размер!

Ако случайно си мислите, че звездите не се сблъскват с проблеми, свързани с килограмите и начина, по който изглеждат, грешите. Точно в обратното ни убеждава холивудската звезда Блейк Лайвли, пише CNN.

Актрисата сподели на стори в Инстаграм снимка от гостуването си в телевизионното шоу на Джими Фалън през 2020 г., скоро след раждането на третото ѝ дете.

View post on Instagram
 

От кадъра се вижда, че за събитието чаровната блондинка е заложила на ансамбъл от тениска и рокля. От думите ѝ към фотоса обаче става ясно, че не ѝ е било никак лесно да намери подходящ тоалет за случая, в който да се чувства наистина комфортно. "Толкова много дрехи от магазините" просто не ѝ ставали.

"Лошо послание към жените е телата им да не могат да се побират в това, което дадени марки продават. Объркващо е, кара те да се чувстваш излишен. Иска ми се тогава да се чувствах толкова уверена, колкото сега, година по-късно. Това тяло ми даде бебе. И произвеждаше цялата храна, необходима на това бебе. Какво красиво чудо! Но вместо да се чувствам горда, бях неуверена. Само защото не се побирах в дрехите си", пише Лайвли.

В поста си съпругата на Райън Рейнолдс адмирира и позицията по този въпрос на предприемача Кейти Стурино, основателката на MegaBabe, която използва платформата си, за да призове дизайнерите да правят дрехи с по-големи размери. "Кейти Стурино предизвиква модните брандове да помагат на жените да не се чувстват самотни. И бележи изключително смислен прогрес", отбелязва актрисата.

В интервю за CNN, направено неотдавна, самата Стурино споделя, че е била вдъхновена да създаде хаштага #makemysize ("Направи моя размер"), след като е пробвала пола на DVF, чийто най-голям размер е бил 14 (по американската номерация) и тя не ѝ е станала.

"Не става дума да бойкотираме марките, но е добре да се обърнем към дизайнерите и да им кажем, че с производството само на малки размери пропускат една огромна част от жените и е добре да се замислят дали да не започнат да предлагат и по-големи размери", призовава дизайнерката.

View post on Instagram
 

Четете още: Джъстин Тимбърлейк на 40: Вижте разтапящите думи, с които Джесика Бийл го поздрави