Да научиш след 10 години, че жена ти е спала с най-добрия ти приятел в нощта преди сватбата

Без съмнение - нищо не може да се сравни с болката от любовно предателство. Да научиш, че човекът, с когото изграждаш семейство години наред, е имал интимни моменти с друг, може да бъде съкрушаващо. Но има ли връщане назад и възможно ли е болката от тази постъпка да преодоляна? Вижте в днешната ни история:

"Със съпругата ми сме заедно от 20 години и аз я обожавам. Отношенията ни винаги са били страхотни или поне така беше в моята глава. Днес не мога да се отърся от изненадващото ѝ признание, че е спала с най-добрия ми приятел в нощта преди сватбата ни.

Това се случи съвсем неволно, докато една вечер пиехме коктейли. Явно алкохолът беше дошъл вповече на жена ми и тя се изпусна, като направи странен коментар за най-добрия ми приятел. Честно казано, винаги съм знаел, че тя тайно го харесва, но не мислех, че между тях е възможно да се случи нещо. Но интуицията ми подсказа, че трябва да ѝ призная за подозренията си.

В този момент на лицето ѝ се изписа истинска паника. Не можа да ме излъже и ми разказа всичко.

Случило се е в нощта преди сватбата ни, когато тя е отишла при най-добрия му приятел, който е и наш кум, да му занесе брачните халки. Тогава от дума на дума двамата изпили няколко чашки и завършили в леглото.

Винаги съм бил човек, който уважава семейните ценности и усещам, че не мога да преодолея болката от това предателство. Да, през годините бяхме толкова щастливи, имаме и две деца, но сега дори не мога да стоя в една стая с нея. Постоянно си измислям оправдание да не бъда вкъщи, не пропуснах и да отида при "най-добрия ми приятел" и да му се развикам. Тогава видях, че неговата жена е зад гърба ми и тя тогава научи какво се е случило.

Децата ни усещат, че нещо се случва, но не мога да им обясня... Трудно ми е, не знам дали някога ще мога да простя на жената, която толкова обичах. Тя непрестанно ме моли да поговорим и да изгладим нещата, но нямам сили за това", Е.

Съветът на специалист:

Да, жена ти е допуснала голяма грешка и очевидно много съжалява, но това се е случило преди 10 години. През това време двамата сте създали семейство и сте изградили изключително силна връзка помежду си. Имате дом, в който цари любов, дали сте живот на две деца - наистина ли мислиш, че трябва да захвърлиш всичко това заради една грешка?

Ти си този, на когото съпругата ти е избрала да се отдаде и с когото иска да прекара живота си. Не го подценявай. Вярвай ми, има начин да се справите с това и да върнете доверието помежду си, но трябва да положите много усилия. На първо място трябва да разбереш защо тя ти е изневерила.

Четете още: Правих секс с бившата ми жена и сега не мога да погледна приятелката си