Правих секс с бившата ми жена и сега не мога да погледна приятелката си

Всички мечтаем за перфектната любов - онази, която ни спира дъха и ни прави щастливи. Но понякога, след като сме я открили, тя ни кара да страдаме. Днешната ни история е за мъж, който се изправя точно пред този проблем, и когато едва успява да се възстанови от болката, се случва нещо непредвидено:

"Бившата ми приятелка е най-болезнената тема в живота ми. Бяхме заедно години наред, имаме и дъщеря, но един ден тя ми съобщи, че трябва да се разделим. Просто така - след цялото време, което бяхме прекарали заедно, реши, че вече не ме обича. Бях съсипан, месеци наред не знаех къде се намирам, не можех да спра да тъгувам.

Най-болезненият момент беше, когато тя отказа да посетя дъщеря си и дълго време не ми позволяваше да я виждам. Това наистина ме срина, бях в безпомощно състояние.

След известно време обаче срещнах друга жена. Тя е страхотна и в момента сме заедно, дори се нанесе да живее при мен. Помогна ми да преодолея мъката и ме извади от целия хаос, който беше настъпил в живота ми. Щастлив съм с нея и прекарваме цялото си свободно време заедно. Един ден обаче, докато се разхождахме в парка, срещнахме бившата ми жена. Не бих казал, че не изпитах нищо, но в очите ѝ се четеше тъга. Още същата вечер ми писа, че мога да видя дъщеря си, когато пожелая. Изобщо не желаех да се срещам с този човек, но мисълта, че мога да видя детето си, ме накара да отида.

Когато пристигнах, детето беше заспало и трябваше да изчакам да се събуди. В това време бившата ми жена сподели откровено, че я е заболяло от факта, че вече съм с друга. Помоли ме да си помисля дали не искам да се съберем отново, но аз казах, че в момента съм щастлив с новата ми приятелка. Тогава тя се разплака и ме прегърна. Ако трябва да съм честен - винаги съм мразел да я виждам как плаче и този път беше така. Погалих я, исках да я успокоя. Тя ме целуна, а аз не исках да се отдръпна. Накрая правихме секс на стария ни диван, на който само допреди няколко месеца гледахме телевизия като щастливо семейство.

В момента изпитвам огромно чувство за вина и наистина не знам защо го направих...", М.

Съветът на специалист:

Направил си го, защото си човешко същество и всички ние допускаме грешки. Поддал си се на емоциите, тя много добре знае какво ще предизвика в теб, като се разплаче, но вече си осъзнал, че връзката ви е приключила. Затова трябва да поговориш с нея и да я увериш, че това няма да се случи отново и че е необходимо да се разберете цивилизовано за отглеждането на детето ви. Ти си му баща и имаш пълното право да го виждаш и да участваш в живота му.

Колкото до чувството ти за вина - да, можеш да се отървеш от него, като споделиш на сегашната си приятелка, но това ти признание ще промени отношенията ви завинаги. Не рискувай, а просто забрави и продължи напред.

Четете още: Когато го обичаш, но бившата му прави всичко, за да ви раздели