Кралицата свика спешна среща, но не покани Кейт. Защо?

Не е тайна за никого, че в момента отношенията между принц Хари и Меган с кралското семейство са повече от обтегнати. След като херцозите на Съсекс взривиха не само САЩ и Великобритания, но и цял свят с изповедта си, те обявиха истинска война на кралицата. Според изданието "Дейли Мейл" Нейно Величество, както и всички членове на фамилията са парализирани от "скръб и шок" и са се събрали на спешна среща, за да обсъдят какви действия да предприемат оттук нататък.

В момента кралското семейство е затворено между дебели стени, а персоналът на Бъкингамския дворец не е мигнал няколко денонощия, гледайки интервюто на Меган и Хари. Любопитен факт е, че на спешната среща са присъствали единствено Елизабет, Чарлз и Уилям, без участието на Кейт, за която Маркъл не се изказа никак ласкаво.

Според кралски експерти Нейно Величество няма да бърза със следващите си ходове, а снощи излезе и официалното ѝ становище за интервюто. И макар то да не бе многословно, между редовете прозира огорчението ѝ от обвиненията на Меган и любимия ѝ внук. Обръщението ѝ завършва с думите: "Меган, Хари и Арчи винаги ще бъдат обичани членове на кралското семейство", но ясно личи, че войната вече е налице.

По думите на лорд Зак Голдсмит: "Хари взриви семейството си", а интервюто вече е обследвано от частния секретар на кралицата и принц Чарлз, сър Едуард Иънг.