Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Меркурий в Овен: Ставаме по-смели, прями и непокорни

От 4 до 18 април Меркурий е в знак Овен. Тук планетата се движи с бърза скорост, ще премине през знака само за 14 дни. Меркурий е планетата, отговорна за мисленето, сферата на общуването.

Тъй като Меркурий е бързо движещо се небесно тяло, той преминава от един знак към друг за много кратко време и добавя характеристиките на знака към неговата характеристика. Меркурий в знака на огъня ще засили способността за общуване, дори и при най-закалените интроверти.

Всички проблеми в комуникацията ще работят най-вече със символиката на Овен. Навлизаме във време, когато скоростта на мислене ще се увеличи и мнозина ще изразяват идеите си открито и с непокорство. Малко трудно е да бъдем обективни през този период, когато Меркурий е в Овен. Може също да създава трудности при вземането на решения, без да се мисли достатъчно, много лично да се възприема казаното, тласка към импулсивни действия.

Хората ще са склонни да общуват по по-конкурентен и предизвикателен начин, постоянно ще искат да говорят за себе си и за личните си проекти. От друга страна, влиянието му може да доведе до безразсъдни изказвания, острота на езика и арогантност. В негативен аспект - нетърпение към мнението на другите, подозрителност, хитрост. Трудно е да се концентрира вниманието само върху едно нещо.

Ще бъде добре да се успокоите малко по време на този период, да поемете дълбоко дъх, преди да вземете спешни решения, да помислете над всичко за няколко часа. Не трябва да бъркате да си откровен с това да си прям. По-малко ще се обръща внимание на външни съвети и предупреждения.

Меркурий в огнения Овен ще подтиква към бързи решения и ще насочва мисленето към практическото изпълнение на идеи, както и към нови неща. Нови изобретения, нови открития, нови идеи могат да се появят.

Четете още: Най-пълният хороскоп за месец април за всички зодии