Вълк, змия или мечка: Какво животно си според индианския зодиак

Едва ли има кътче на планетата, която да не може да се похвали със свой уникален и интересен зодиак. Особено впечатляващ и уникален е индианският, който подобно на китайския е обвързан с имена на представители от животинския свят. В културата на индианците се смята, че от момента на раждането попадаме под закрилата и влиянието на определено животно. Индианците вярват, че всяко едно от тях е превъплъщение на конкретно божество и задачата му е да бди над нас, да ни направлява и сочи верния път в живота.

Вижте кое е вашето и какво разкрива то за вашия нрав и темперамент.

Видра (20 януари – 18 февруари)

Видрите са чудати и интересни личности. Те са екстравагантни и смели експериментатори. Обикновено са индивидуалисти, които обичат да следват своите правила, без обаче това да вреди на околните. Добри тактици и оратори. Притежават независим дух, волеви характер, добра интуиция и проницателност. На всеки проблем намират решение, съумявайки да запазят самообладание и в най-трудната ситуация. Те са чувствителни, смели и искрени. Открояват се с бунтарския си дух и непокорност.

Вълк (19 февруари – 20 март)

Вълкът е един от най-уважаваните знаци в зодиака на индианците. Той е символ на мъдростта и любовта. Представителите на този знак притежават дълбока емоционалност. Имат богата душевност, силен характер и бързи реакции. Те са философите на зодиака. Обичат свободата, в любовта са изключително страстни и всеотдайни. Обикнат ли някого, те се превръщат в негов верен пазител и покровител. Верни са до гроб. Поставени обаче в неблагоприятна среда, те проявяват своеволие и отмъстителност.

Сокол (21 март – 19 април)

Соколите са родени лидери. Притежават високо самочувствие и увереност в собствените си способности. Те винаги изразяват ясно позицията си, умеят да влияят на околните и винаги намират решение в трудна ситуация. Това са издържливи хора, интелигентни и инициативни. Изключително добре работят в екип. Понякога могат да проявят грубост към околните. Вземат прибързани решения и често пъти неправилни под влияние на емоциите си. Въпреки това винаги намират начин да поддържат огъня на страстта между партньора и себе си жив дълго време.

Бобър (20 април – 20 май)

Знакът, който съумява най-добре да се адаптира. Той е съсредоточен изключително добре върху работата. Всеотдаен е и се раздава на 100%. Борбен е и остроумен. Притежава благороден и състрадателен характер. Проявява щедрост и разбиране към околните. Готов винаги да те изслуша и помогне в труден момент. Когато е под твърде силно напрежение обаче, може да прояви сприхавост, боязливост и дори арогантност.

Елен (21 май – 20 юни)

Според възприятията на индианците еленът е символ на вдъхновението и творческата енергия. Представителите на този знак се открояват с бързия си ум, нравствена чистота и устрем към духовно извисяване. Еленът може да се похвали с невероятното си чувство за хумор, с милия си характер и с ненадминатия си ораторски талант. Притежава природна интелигентност и умение да разбира другите. Понякога обаче може да попадне в плен на собствената си външност и това да го направи надменен и своенравен. Сред слабите му черти са нетърпеливост и егоцентризъм.

Кълвач (21 юни – 21 юли)

Кълвачът е най-грижовният и всеотдаен знак от индианския зодиак. Той е изключително работлив и отговорен. В отношението си към околните е внимателен, деликатен и отзивчив. Добър слушател е и искрен приятел, винаги готов да се появи там, където имат нужда от неговата подкрепа. Кълвачът е романтик до мозъка на костите си. Понякога е и гневен, ревнив и злобен.

Сьомга (22 юли – 21 август)

Сьомгата е изцяло творческа натура. Представителите на този знак са заинтригувани от дейности предимно от сферата на изкуството. Силно интуитивни и проницателни личности. Това са хора на духа и съзиданието. Енергични и всеотдайни. Отговорни и дисциплинирани, те се раздават докрай. Трудно се отказват от целите си, към които са се устремили. Сред слабите им страни са ниска самооценка и понякога липса на самоувереност.

Мечка (22 август – 21 септември)

Прагматиците на зодиака. Ненадминат балансьор и добър партньор както в бизнеса, така и в личния живот. Прями, волеви, но и търпеливи натури. Мечките са изключителни добряци с огромно и щедро сърце. След слабите им страни са прекалената им срамежливост, която често пъти им пречи да изразят способностите си. Податливи са към леност, скептичност и затвореност.

Гарван (22 септември – 22 октомври)

Харизматична личност, Гарванът се откроява с особения си чар и привлекателност сред противоположния пол. Той е дипломатичен, умее да общува с другите и го прави по изключително фин и деликатен начин. Невероятен стратег, той предвижда развоя на всяка ситуация. Вярва в качествата си и знае, че с упоритост, воля и хъс всичко се постига. Притежава находчив и изобретателен ум. Сред тъмните страни на личността му са му са непостоянството и отмъстителността.

Змия (23 октомври – 22 ноември)

Змията е символ на извисеността, въдростта и духовността. Хората, родени под този знак, са родени лидери, духовни водачи и добри оратори. Те са проницателни и природно интелигентни. Открояват се с голямата си харизма и чувството си за справедливост. Интересен факт е, че много от родените под знака на Змията се реализират в сферата на медицината. Хората Змия са изключително грижовни, чувствителни, състрадателни и вдъхновяващи натури. Влагат страст във всичко, с което се захванат. Сред мрачните страни на същността им е склонността към агресия, непредсказуемостта и резките промени в настроението.

Бухал (23 ноември – 21 декември)

Хората Бухал са чистосърдечни, искрени и естествени хора. Те са добри приятели и благонадеждни интимни партньори. Авантюристични и свободолюбиви натури. Представителите на индианската зодия Бухал са гъвкави, умни и емоционални. Добри слушатели. Понякога обаче са склонни да предприемат не особено добре обмислени действия. Обичат риска и са отявлени бунтари.

Гъска (22 декември – 19 януари)

Гъската са изпълнителни, амбициозни, честни и отговорни личности. Те са хора на дълга. Упорити са и са наясно, че нищо на този свят не идва даром. Обичат да спорят и да налагат мнението си. Доста самоуверени и големи инати. Лесно стават душата на компанията си. Притежават неподправено чувство за хумор. Чувствени и страстни натури. Често пъти изпадат в тягостни състояние и чувство за празнота и неудовлетвореност. За да се чувстват добре, трябва винаги да са заети и ангажирани с нещо, което ги интересува и привлича вниманието им.

Четете още: Какъв тип жена сте според Кама Сутра?