Кралицата наруши мълчанието след погребението, ето какво са си казали с Меган

Измина почти седмица от погребението на обичания принц Филип, но най-любопитните детайли около отношенията в кралското семейство след смъртта му тепърва излизат наяве.

Днес научихме, че съпругата на принц Хари, която не можа да присъства на траурната церемония заради напредналата си бременност, Меган, е разговаряла с Елизабет Втора часове преди изпращането на Филип. В разговора се е включил и 2-годишният ѝ син Арчи, който не е пропуснал да окуражи баба си в този тежък момент.

Кралски експерти издават още, че херцогинята на Съсекс е говорила и със съпруга си Хари преди събитието и споделят също така, че за него прибирането във Великобритания, макар и само за седмица, е било изключително тежко изпитание. Припомняме ви, че той отлетя за САЩ точно един ден преди рождението на кралицата, макар и цял свят да предполагаше, че ще бъде до нея за празника, който тази година е безкрайно тъжен и самотен за нея. Принцът не успя и да постигне споразумение с баща си Чарлз и брат си Уилям, но първата крачка към сдобряването им е направена, след като бяха забелязани да си говорят на излизане от храма "Сейнт Джордж", където бе отслужена траурната церемония.

Принц Хари обаче не искал да оставя бременната си любима сама отвъд Океана, заедно със сина им Арчи. Според източници тя всеки ден му се е обаждала по време на престоя му във Великобритания, за да го увери, че се чувства добре.

Днес научихме и че кралица Елизабет е нарушила мълчанието си след погребението на Филип. Поводът за това бе рожденият ѝ ден, който тя вчера прекарала сама в замъка Уиндзор. Единствената ѝ компания са били няколко члена от персонала, който се грижи за нея. Още вчера Нейно Величество не пропусна да благодари на всички, които са ѝ оказали подкрепа в този изключително труден момент и са я поздравили за празника:

"Днес получих много съобщения с благопожелания за 95-ия си рожден ден и аз дълбоко оценявам това. В момента цялото семейство минава през период на огромна тъга, но сме изключително щастливи, виждайки всички хубави думи, изречени в памет на моя съпруг. Семейството ми и аз ви благодарим за подкрепата и добротата, които ни показахте през последните дни. Те ни докоснаха дълбоко и ни напомниха на колко много хора по света е въздействал Филип."

Припомняме ви, че Нейно Величество загуби съпруга си на 9-и април, но въпреки мъката и безкрайната тъга, тя бе достатъчно силна, за да захвърли траура и да поеме първите си два ангажимента след трагичното събитие.

Четете още: Поредният удар на Хари към кралицата в един от най-важните дни в живота ѝ