Според астролозите можем да научим кой е нашият небесен защитник чрез датата на раждането ни. Ако тя се състои от една цифра, тази цифра става ориентир. Ако са две, под внимание се взема втората цифра. Например, ако сте се родили на 25-о число, то вземате цифрата 5. Това е и числото на вашия ангел.

Характеристики на числата на ангела ви пазител

1. Святост. Ангелът с това число ще ви защитава при всяка ситуация както се защитава дете. Най-често този ангел пазител се дава на младите души, които както никой друг се нуждаят от подкрепата на небесните сили. Често по пътя си тези хора се сблъскват с изпитания, които служат за уроци и за възпитаване на силни личности.

2. Светлина. Подопечните на тези ангели много често виждат това, което другите не виждат. Става дума за необикновени явления, интуиция, предсказващи сънища, необикновени ситуации. Казват, че именно чрез такива мистични събития небесните покровители общуват с човеците.

3. Въздух. Човек може да чува този ангел пазител, тъй като той му подава знаци за своето присъствие чрез шумолене и други звуци. Астролозите твърдят, че такива покровители могат известно време да оставят човека. Но се появяват на мига, в който той ги призове.

4. Мъдрост. Тези ангели пазители дават на човека нови знания, способност мъдро и възвишено да вземат решения, донасят правилни мисли. Главното е да се заслушвате и внимавате за знаците на своя застъпник.

5. Метал. Металният пазител винаги се дава на силните и усърдните хора. Помага им да преодоляват всякакви трудности и прегради.

6. Дъга. Този ангел пазител пази надарените и творците. Помага им да развиват талантите си и влияят благотворно на творческото им израстване. Връзка с такива небесни застъпници човек може да установи чрез изкуство, творчество, ръкоделие.

7. Енергия. Това е числото на ангел хранител, който избира енергичните хора. На този застъпник е нужно постоянно да му благодарите за помощта и никога да не го игнорирате. Важно е да реализирате най-неочаквани идеи, тъй като те са подсказани от вашия ангел пазител.

8. Род. Интересното при този ангел пазител е, че той се дава на хората не само като духовен застъпник, но и като кръвна връзка. Това е особен защитник, който никога не напуска своя подопечен. Той искрено преживява успехите на човека, здравето и щастието му и по всякакъв начин му помага и го пази от пропуски.

9. Топлина и покой. Този ангел пазител закриля спокойните, доброжелателните и искрените хора. Този покровител винаги ще насочи човека към спокойствие и уют. Ще го измъкне от емоционалните удари и сътресения. Най-болното място на този защитник са семейните конфликти, кавгите с близките хора.

10. Огън. Този ангел хранител има огнен характер. Той винаги защитава човека. Ще направи всичко, за да постигнете благополучие във всичко.

Често хората задават въпроса: А нямат ли си имена? Не е ли по-добре да се обръщаме към ангелите си пазители по име? Астролозите твърдят, че молитвата така или иначе ще достигне до тях.
В православното християнство се счита, че името на ангела ви пазител е същото, което се дава на човек при кръщаването му. Но през последните години не всички деца се именуват според църковния календар. Поради това съществува понятие като ден на ангела, който често не съвпада с рождения ден.

Четете още: Леле! Какво се случва с лицето на Кейт Мидълтън?