Меган и Хари избягаха от кралското семейство и заживяха от другата страна на Океана, за да не бъдат постоянен обект на внимание. Или поне това беше официалното обяснение, но от "Мегзит" насам херцозите не спират да дават интервюта, скандални изявление и да присъстват в медиите всекидневно. С две думи може да се каже, че тези двамата просят внимание ежеминутно, а интервютата са неизменна част от живота им.

Всичко започна с 90-минутния им разговор с легендарната водеща Опра Уинфри, в който направиха бомбастични признания и хвърлиха цял куп тежки обвинения към останалите членове на кралската фамилия. От тогава до днес Меган и Хари не спират да говорят и дори са напът да бъдат наградени за точно това интервю.

Тази сутрин научихме, че интервюто, което бе излъчено на 7-и март по Си Би Ес е номинирано за награда "Еми". Наградата обаче няма да бъде за херцозите, а за Опра Уинфри и продуцентите на предаването. Причината за тази номинация е огромният зрителски интерес. По време на излъчването интервюто е било гледано от над 17.1 млн. души в САЩ на живо и от 11 млн. във Великобритания, а след това изявленията на Меган и Хари бяха гореща тема за всички медии седмици наред. С това интервю Опра доказа за пореден път безпогрешния си нюх за сензации, както и умението да предизвика гостите си да споделят и най-големите си тайни. Това е 10-та ѝ номинация за награда "Еми".

Звездната водеща сподели, че разговорът ѝ с Меган и Хари е продължил над 3 часа, но в последствие е бил съкратен до час и 25 минути, за да бъде вместен в предвиденото ефирно време.

Церемонията по връчването на наградите "Еми" ще се състои на 19 септември, като се очаква това да е първото събитие от такъв мащаб, което да протече с минимални ограничения.

Четете още: Хари и Меган с благотворителна награда за решението си да имат само две деца