Еврика! Бритни Спиърс ликува! Баща ѝ се оттегля от попечителството

След дългогодишна борба в съда срещу баща си - Джейми Спиърс, който държеше под контрол целия личен и професионален живот на дъщеря си в продължение на цели 13 години, Бритни Спиърс е на върха на щастието си! За изненада или не, той най-сетне се е съгласил да се оттегли от попечителството си над 39-годишната си наследничка, съобщи "Варайъти".

Развитието на събитията е огромна победа за поп звездата, която досега бе под съдебно попечителство от 2008 г., когато певицата претърпя сериозен психически срив. По време на съдебните дела през годините тя изтъкваше факта, че се чувства достатъчно добре, за да се грижи сама за себе си и да изнася концерти в Лас Вегас, печелейки стотици милиони долари.

Само преди броени дни Спиърс призова съдията да отстрани баща ѝ от попечителството си заради "злоупотреба" и заяви, че иска да го вкара в затвора.

View post on Instagram
 


Решението на баща ѝ да се оттегли от попечителството идва като резултат от думите на новия адвокат на Бритни - Матю Розенгарт, че започва разследване на действията на Джейми Спиърс, вършени от него през последните 13 години. Самото решение е изненадващо за съда и определено като "голяма победа" за певицата.

Решението си да се оттегли от попечителството над дъщеря си бащата на Бритни е депозирал във Висшия съд на Лос Анджелис в четвъртък като отговор на жалбата на певицата.

Той е заявил, че ще сътрудничи на съда в хода на нещата, но не е посочил срок, в който възнамерява напълно да се оттегли от попечителството.

View post on Instagram
 


Да припомним, че през юни на едно от делата по случая на Бритни Спиърс разбрахме за неща, които не бихме си и помислили, че може попечителите да ѝ причиняват. Тогава именно принцесата на попа получи възможност за пръв път от 2 години да се защити по време на процеса за запрещението върху личността ѝ. Тя бе конкретна в желанията си: Да осъди семейството си, да направи интервю, в което да разкаже цялата истина, без да бъде потискана и цензурирана, да се омъжи и да има още деца, запрещението да бъде прекратено, без да се водят повече разследвания.

Когато съдията разпорежда делото да бъде затворено за публиката, Бритни изразява мнението си, че екипът ѝ и баща ѝ са „свършили добра работа с експлоатирането на живота ми“ и би предпочела хората да научат истината.

В защитата си тогава Бритни припомни за турнето от 2018 г., за което е била заплашена, че собственият ѝ мениджърски екип е щял да я глоби, ако не направи това, което искат. Тя се е почувствала застрашена и е подписала договора.

View post on Instagram
 


След като го завършва успешно, екипът ѝ за пореден път я принуждава да продължи с работата си и насрочва второто й шоу в Лас Вегас, без да й позволят да си вземе почивка.
Бритни направи и препратка към обвинението в деменция, една от причините, заради които е под запрещение, и сподели, че е ръководила сама цялата зала с танцьори и ги е обучавала: „Не бях добра, бях велика!“

Става ясно обаче, че Бритни е отказала да направи една-единствена част от хореографията си. Това е бил сублимният момент. Тогава екипът ѝ се обърнал срещу нея и започнал да я обвинява в какво ли не, включително, че не си взима лекарствата и че не работи.

Няколко дни след случилото се терапевтът ѝ назначил ново тежко лечение, а именно – литий.

View post on Instagram
 


За това тя споделя: „Те премахнаха хапчетата, които приемах пет поредни години и ми предписаха литий. Това е силен медикамент, чувствах се все едно съм пияна, не бях на себе си, дори не можех да проведа един нормален разговор. Не ми позволяваха да изляза никъде цял месец.“

Бритни била толкова травмирана, че когато терапевтът ѝ внезапно починал, тя паднала на колене и благодарила на Господ, че я е спасил.

След Коледните празници през 2018 г. баща ѝ се обажда, за да ѝ съобщи, че се е провалила на психическите тестове, които са ѝ правени, и че ще я изпратят за рехабилитация в малък център в Бевърли Хилс, в който ще плаща по 60 000$ на седмица:

„Плаках цял час по телефона, а той (баща ѝ) се наслаждаваше на всяка минута от моето страдание. Никой от семейството ми не направи каквото и да е, за да ми помогне... Той обожаваше да контролира и наранява собствената си дъщеря“, споделя още певицата.

View post on Instagram
 


След като изпращат Бритни във въпросната клиника, тя казва, че не е имала никакво лично пространство и това я е травмирало: „Наблюдаваха ме 24 часа в денонощието, седем дни от седмицата, дори когато бях гола.“

Била е заплашвана, че ако не провежда сеансите си всеки ден по няколко часа, няма да ѝ позволят да вижда децата си и приятелят си.
Сега ви казвам истината, разбирате ли? След като казах на целия свят, че съм добре, аз излъгах Не съм щастлива, не мога да спя, чувствам се депресирана и плача всеки ден! Искам живота си обратно!“

Бритни споделя, че преди не е знаела, че може да внесе молба и да прекрати запрещението по-рано. Освен всичко разбираме и че певицата няма контрол над тялото си, няма право да се ожени или пък да има деца: „Имам спирала в себе си в момента, заради която не мога да имам деца и моите попечители не ми позволяват да отида на лекар, за да я премахне. Трябва да бъде припомнено на екипа ми, че те работят ЗА мен!“

Още тогава много популярни личности, сред които Шер, Марая Кери, Холзи и дори бившият на Бритни – Джъстин Тимбърлейк, изразиха подкрепата си към нея, а днес изпълнителката е изпълнена с надеждата, че справедливостта най-сетне ще възтържествува.

View post on Instagram
 

Четете още: Сестрата на Бритни си изпусна зверски нервите, тя снима клипове гола напук на всички: какво точно се случва с това семейство?